lørdag den 19. marts 2016

Peter Pan af J. M. Barrie

 

Peter Pan af J.M. Barrie. 6/6


Peter Pan, eventyret om drengen, som aldrig blev voksen, er berømt og beundret over hele kloden. På trods af det, er det først nu, på mit fireogtyvende år, jeg har læst det. Historien er velkendt for de fleste: tre søskende får en nat besøg fra Ønskeøen. Peter Pan er på jagt efter eventyr og godnathistorier, og da han møder Wendy, Michael og John betages de straks af ham. Sammen drager de afsted mod Ønskeøen, hvor de møder Peters fortabte drenge og drager på eventyr. Men omkring dem lurer Kaptajn Klo og alle hans kompaner, konstant på jagt efter Peter.

The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it. 

Når man aldrig har læst fortællingen eller set filmen til ende, er der mange overraskende elementer. De tre søskendes forældre, kærlige og fjollede som de er, har selvfølgelig en betydelig rolle, men mest overraskende for mig var Peters irrationalle, uansvarlige og næsten irriterende adfærd. Han kan selvfølgelig undskyldes, fordi han er et barn, men på trods af det, forekom han mig ikke nær så magisk, som jeg havde forudset. Og lige netop derfor var det så interessant. Peter Pan er ikke bare et hyggeligt eventyr med elskværdige karakterer, det er en fortælling, hvor alle har fejl, hvor "de gode" og "de onde" falder sammen. Og ligeledes er Kaptajn Klo altså en fantastisk alsidig skurk med bløde sider, isblå øjne og kulsort, blankt hår. 

Stars are beautiful, but they may not take part in anything, they must just look on forever.

Peter Pan er et af de eventyr, som på magisk vis tryllebinder og igen og igen sætter gang i smilebåndet. Jeg har ikke andet end positive ord om fortællingen, og jeg nød hvert et sekund. 

Læs den hvis du er til magi, kløgtigt-portrætterede karakterer, barnlig naivitet og tryllestøv. 5 kommentarer:

 1. Jeg får sådan en lyst til at læse den igen. Hvis du i øvrigt har mod på en fortolkning af Peter Pan-eventyret, så kan jeg anbefale 'Tiger Lily'.


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
 2. En af de bøger, som står på læselisten, og nu har jeg endelig fået den anskaffet, så den skal snart læses. Glad for at du synes, den var så god! :)

  SvarSlet
 3. Åh, den bog er simpelthen så enestående. Og ganske fortryllende!

  SvarSlet
 4. Jeg absolut elsker Peter Pan! Og den udgave er så fin.
  Jeg tror altså snart jeg skal have den læst igen. :)

  SvarSlet
 5. Så sød og fin en historie. Jeg har den samme udgave - elsker den!

  SvarSlet