tirsdag den 25. oktober 2016

Tema #30 Min drøm om at skrive en bog


Min kærlighed til ord omfatter ikke kun de allerede skrevne, men også de endnu uforløste; de ord, som sidder i fingerspiderne. Jeg drømmer om at skrive en bog. Det kommer nok ikke som en overraskelse, for kærligheden til at læse og kærligheden til at skrive hænger ofte sammen, alligevel kræver det en vis mængde mod at indrømme. For jeg har allerede prøvet, flere gange, men hver gang sætter mine ambitioner en stopper for det, før jeg overhovedet er begyndt. 

Jeg føler egentlig, at jeg har ordet i min magt - eller at jeg kan få det - og jeg ved, hvordan formen skal være, og hvordan min skrivestil er, men jeg mangler indholdet. Jeg mangler fortællingen, historien, plottet, og jeg har manglet det længe. Jeg har små tekster overalt; nedskrevne drømmelignende øjeblikke, lister med  opfundne fraser og ordkonstellationer, jeg synes om, og hvide dokumenter, der slutter med tre punktummer efter hinanden... Men intet af det hænger sammen. De fortæller ikke en historie, og jeg mangler den: historien. Jeg er på en evig jagt efter historien, og jeg er bange for, at den ligesom et stædigt lille barn, gemmer sig med vilje, blot fordi jeg leder efter den. 

Det føles som en enorm falliterklæring at indrømme, at jeg simpelthen ikke har fantasi nok til at udleve min drøm nu. Men det skal og må ikke være sådan, så nu siger jeg det højt til alle som vil lytte: en dag skriver jeg en bog! Måske det ikke bliver i år eller de næste ti, men en dag gør jeg det, og til den tid er det stædige barn blevet voksen og i stand til at fortælle mig sin historie. ENGLISH BELOW
___________________

My love for words includes the ones that are still unwritten; the ones buzzing in the fingertips. I have a dream about writing a book. It might not come as a surprise as the love for reading usually goes along with the love for writing, but yet it's taken me a while and a bit of courage to admit it. Because I have tried, several times in fact, but every time my own ambitions stops me before I even get started. 

I feel as if I have the word in my power - or at least that I will have - and I know the way I want to do it, the shape I want it to take and the writing style, but I lack the story. I lack the narrative, the story, the adventure, the plot, and I've been missing it for a while. I have small texts everywhere: short dreamlike moments, lists with made-up phrases and favourite word-constellations and documents which all ends with three small dots... None of it tells a story, and I need it: the story. I'm constantly looking for it, but I'm afraid that it - like a stubborn little child - is hiding on purpose just because it knows I'm looking for it. 

It feels like giving up to admit that I simply don't have enough fantasy to fulfil my dream. But I've decided that it can't be the truth, so now I'm saying it out loud - to everyone I know - that I am going to write a book one day. It might not be this year or within the next ten, but someday I will do it. And by then the stubborn little child will have grown old enough to tell its story. 

14 kommentarer:

 1. Og jeg glæder mig helt vildt til at læse den ��

  SvarSlet
 2. Så fint indlæg, Ida. Og jeg kan kun nikke genkendende til det. Jeg glæder mig til at læse din bog en dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Rikke! Ja, de der ambitioner er ikke altid så sjove..
   Jeg glæder mig også meget til at læse din! ;-)

   Slet
  2. Du er sød, er du!

   Forresten har jeg netop tagget dig i en efterårslæseleg (dét ord, altså). Jeg håber, du vil være med!

   Slet
 3. Fantastisk indlæg! Og du har helt sikkert ordet i din magt.
  Jeg vil glæde mig til at læse den, engang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tusind tak, Rikke! Hvor er du altså bare sød! <3

   Slet
 4. Hi Ida,
  I wish you a lot of energy, strengths, creativity and perseverance for writing a book. I am sure you will have success sometimes. Being patient enough, let me know when it is finished. I would be glad reading it.
  Best regards
  Wolfgang

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello Wolfgang

   Thank you so much for all your kind wishes! That means so much to me :-)
   I will definitely let you know when it happens one day. I'm glad you're the patient type ;-)

   All the best
   Ida

   Slet
 5. Åh, hvor jeg kender den følelse!
  Og så skete det i min barsel: jeg fandt endelig på en historie, nogle karakterer og en masse små detaljer. Men nu har jeg jo ikke tid til at skrive den! Har gået med historien i tankerne i 4 måneder, og har skrevet 2 sider :-D
  Jeg håber, at din historie kommer til dig på et tidspunkt, hvor du også har mulighed for at skrive den ned - og så vil jeg glæde mig til at læse den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Wow, tillykke! Hvor er det dejligt, at du har fundet en historie! Og så endda ud af det blå på den måde. Haha, ja tiden er selvfølgelig også en vigtig faktor, men mon ikke, du får tiden til det på et tidspunkt? Jeg glæder mig hvertfald meget til at læse din bog!
   Tusind tak for dine søde ord!

   Slet
  2. Hehe, måske når jeg bliver pensioneret ;-)

   Slet
 6. Fed indrømmelse, og jeg kan nikke så meget genkendende til hvad du siger. Jeg har nok forsøgt at skrive en bog siden jeg var 16 (dvs snart halvdelen af mit liv!), men det er endnu ikke blevet noget som helst i nærheden af et færdigt produkt, men måske en dag, som man bliver ved med at sige. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget rart at vide, at jeg ikke er den eneste, der går rundt med den slags drømme! Og mon ikke det sker en dag for dig? Det tror jeg, det gør, hvis det virkelig er noget du ønsker :-) Jeg vil hvertfald meget gerne læse den :-)

   Slet