lørdag den 22. oktober 2016

Read-A-Thon #5 En løbende opdatering

I dag er en speciel dag; det er en dag, som jeg altid har glædet mig til flere uger forinden. Det er nemlig i dag, efterårets read-a-thon løber af stablen. I år har dagen nærmet sig, næsten uden at jeg har bemærket det, og længe troede jeg ikke, at jeg ville deltage. Men da den kom tættere på, og jeg så muligheden for at bevare et hul i min kalender, slog jeg alligevel til. Så nu deltager jeg altså i read-a-thon, for femte gang. Det officielle startskud er kl. 14 dansk tid, men i år har jeg valgt at læse på mine helt egne præmisser, og jeg starter derfor lidt tidligere, ligesom jeg højest sandsynligt ikke fortsætter langt ud på natten. 

Ps. Jeg angiver klokkeslættet i min tidszone, hvilket altså betyder, at mine tidsopdateringer er en time bagude i forhold til de danske. Kl. 11.11 Kaffen er klar, en fin lille stak bøger står ved min side. Jeg har købt frugt og bær til at holde sukkerdepoterne fyldte, udenfor er himlen grå og  den  sløve morgenstemning er intakt, selvom vi snart nærmer os middag. Jeg har sat min efterårsplayliste på, og med den i baggrunden vil jeg begynde på min første bog - They Came like Swallows af William Maxwell. 

Kl. 14.25 Jeg har netop vendt den sidste side i They Came like Swallows, og de sidste ords skrøbelighed sitrer stadig i mig. Det er som at have fået et glimt ind i en virkelighed, som først for alvor får sin begyndelse i de ord, der ikke er flere af. Nu er det tid til frokost, før jeg begynder på den næste bog.
Kl. 18.36 De sidste timer er forsvundet hurtigere, end jeg havde regnet med. Jeg nærmer mig de første hundrede sider i The Night Circus, og selvom fortællingen er noget så magisk og fortryllende, er det som om mine tanker er andetsteds. Nu vil jeg spise aftensmad, inden jeg fortsætter læsningen - forhåbentligt med en lidt større koncentrationsevne. Hvordan går det hos jer andre? Læser I noget skønt? 

Kl. 21.25 Aftensmaden gav mig fornyet energi, og jeg formåede at fordybe mig fuldstændig i The Night Circus en stund. Jeg måtte dog også i gang med de lidt mere sukkerholdige midler; og der står nu en stor skål med vindruer og jordbær ved min side. Mørket har for alvor sænket sig, og jeg har tændt stearinlys overalt i lejligheden. 

Kl. 8.11 Da klokken nærmede sig 12 ville mine øjne ikke længere være med, og jeg gav efter for søvnen. Mens jeg langsomt vågner op vil jeg tjekke diverse sociale medier og se, hvordan natten er gået for andre deltagere. Jeg overvejer at give The Night Circus en lille pause og læse Grief is the Thing with Feathers i stedet. Jeg tror, det kunne være rart med en start på noget nyt her fra morgenstunden. Men allerførst: kaffe!

Kl. 10.00 Med tårer i øjnene og et smil på læben har jeg læst Grief is the Thing with Feathers færdig. Hold. nu. op., hvor er den god! Allerede på side 14 vidste jeg, at jeg ville elske den. Det er sådan en bog, jeg gerne vil skrive: flyvsk og dog tung af stemning, eventyrlig, men uden drager og eventyr, udforskende i både sprog, billeder og opsætning, og så simpel og smuk, at man føler, den er skåret ud i glas. Jeg elsker den!  Kl. 13.00 Nu slutter readathon officielt, og som altid har det været noget af det hyggeligste. Jeg har fået læst to bøger, og jeg nærmer mig slutningen på en tredje, og selvom mine tanker har søgt ly andetsteds meget af tiden og jeg har sovet længe, synes jeg, det er en helt fin præstation. 
I år har det været særligt hyggeligt, fordi AM, som jeg bor med, læste med mig de første timer i går, fordi jeg fik mig en sen nattetimesnak med Amanda og fordi jeg igen blev overvældet af al den læseglæde og det fantastiske læsefællesskab, der opstår - eller kommer endnu tydeligere til syne - i løbet af dette døgn. Tak! 

Her er en lille stemningsvideo fra de sidste 24 timer.
ENGLISH BELOW
______________________


Today's a very special day and although I haven't prepared as thoroughly as I usually tend to do, I've been looking forward to today with anticipation; today is the day that book lovers across the whole world join in on reading for 24 hours straight - the so called read-a-thon. The official start is at 1 pm (English time), but this year I've decided to start a little earlier. 

I'll be updating this post throughout the day. If you're spending the day reading too, feel free to link to your website/social media in the comment box below so I can follow your day!

11.11 am Next to me is a steamy cup of coffee and a small pile of books just waiting to be read. Outside the sky is grey, the wind is rustling in the trees, and it's a perfect day to spend in the company of books. I've put on my autumn play list and with that as my soundtrack I'll turn the first pages in the first book: They Came like Swallows by William Maxwell. 

14.25 pm I've turned the last pages of They Came like Swallows and I'm still touched by the final fragile words. It is as if I've had a glimpse of a reality that will only begin now, when there are no more words left. Now it's time for lunch before I begin on the second book. 

6.36 pm Time passes so quickly, yet I haven't really read that much since my last update. I've closing in on my first hundred pages in The Night Circus, and although it is indeed very magical, it is as if my thoughts are elsewhere. So, now I'll make dinner and continue afterwards - hopefully a little more focused. How are things going for you? Are you reading something great? 

9.25 pm Dinner was a succes and for a while afterwards I was so absorbed in The Night Circus that I didn't notice that time passed. It is now completely dark outside and I've lighted candles all over the flat. It's quite cosy sitting here in the darkness eating strawberries and grapes.

8.11 am I couldn't stay awake when I reached midnight and I had to give in and sleep. While I'm slowly waking up I will check out how the night has been for other participators and afterwards I think I will begin on the book Grief is the Thing with Feathers. Although I haven't finished The Night Circus yet, I feel like a new beginning would be nice this morning. But before that it's time for coffee!

10.00 am With tears in my eyes and a smile on my lip I finished Grief is the Thing with Feathers. It was so beautiful! At page 14 I knew I'd love it. It's exactly the kind of book I would like to write one day.

01.00 pm It's now officially the end of this autumn's readathon and it's been lovely! Especially since I was accompanied by AM, whom I live with, for the first couple of hours, because of the late night chats with Amanda and because I was reminded of the fantastic reading/book-blogging society! Thank you!


46 kommentarer:

 1. Det er simpelthen sådan en fin læsestak!
  Jeg glæder mig rigtig meget til at følge din læsning, søde Ida :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg synes også, den er helt fin alt taget i betragtning.
   I lige måde! Det er så hyggeligt, at du læser med og at vi kan holde lidt sammen, når det begynder at blive svært at holde øjnene åbne :-)

   Slet
  2. Helt sikkert! Det er altid rart at have nogle at holde sammen med!

   Du er da kommet super godt fra start, når du allerede har færdiggjort en bog! Glæder mig til at høre hvad du synes om "The Night Circus" :)

   Slet
  3. Det er det bestemt! Jeg synes stadig, vi skal forsøge at mødes næste gang. Det kunne være så hyggeligt at slutte readathon af med at tilbringe en time eller to sammen.

   Indtil videre er den meget magisk og dragende!

   Slet
  4. Det lyder bare som super god ide og ikke mindst vildt hyggeligt at slutte af på den måde :)

   Hvordan går det med dig nu? Begynder du at kunne mærke tætheden?

   Slet
 2. Den der bogstabel passer da perfekt til vejret :-)

  Rigtig god læsning - jeg er også ved at være klar!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er meget efterårsagtigt! ;-)
   Tusind tak! God læsning til dig også! Jeg må hellere lige smutte forbi din blog, og se hvad du er i gang med i øjeblikket! :-)

   Slet
 3. Åh, Ida! Du skal læse 'Night Circus'! <3 Jeg glæder mig SÅ meget til at høre, hvad du synes om den.

  Glædeligt læsedøgn til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa! Jeg tror, jeg vil gøre som du siger og læse den nu! :-)

   Tak i lige måde. Jeg glæder mig sådan til at følge med i dit læsedøgn!

   Slet
  2. Fantastisk idé, hæhæ! Jeg glæder mig så meget til at høre, hvad du mener. Plotmæssigt er den jo ikke revolutionerende, men skrivestilen! Det er som at være der selv. Aldrig har jeg læst noget så smukt og så filmisk.

   Slet
  3. Ja, det kan jeg godt følge dig i. Jeg fik ikke læst den helt færdig, men jeg kan allerede nu godt se, hvad du mener i forhold til plottet - og måske den også er liiiidt lang? Men universet er fantastisk!!

   Slet
 4. Jeg håber, du får et rigtig godt læsedøgn! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Simone! Og i lige måde! Jeg glæder mig til at følge med hos dig!

   Slet
  2. Både vindruer og jordbær? Det er jo helt perfekte snacks! :D

   Slet
  3. Ja! Man kan ikke få for meget frugt - og jeg har med vilje valgt det, med mest sukker i ;-) Det formåede dog ikke at holde mig vågen... ;-)

   Slet
  4. Så længe det var lækkert, så er det jo det vigtigste :D

   Jeg havde ingen planer om at skulle læse "Grief is the Thing with Feathers", men nu bliver jeg da nærmest nødt til det. Du sælger den i hvert fald virkelig godt! :)

   Slet
  5. Netop!

   Ja, ej, jeg kan VIRKELIG anbefale den. Jeg synes, den er SÅ fantastisk! Jeg har hørt, at Pia Tafdrup har oversat/skal oversætte den til dansk. Det lyder genialt!

   Slet
 5. God læselyst, og så er jeg også spændt på at se hvad du vil syntes om Night Circus :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Michelle! Ja, jeg er også selv meget spændt. Har endnu ikke hørt et eneste ondt ord om den ;-)

   Slet
  2. Kan se dine tanker også er lidt flyvske, det var mine også indrømmet nogle gange da jeg læste Night Circus, men den vinder dig bare lige pludselig, så man ikke kan slippe den.

   Slet
  3. Uh, det glæder jeg mig til sker. Jeg har på fornemmelsen det sker inden for de næste 100 sider ca. Men jeg holder nu alligevel en lille pause fra den ;-)

   Slet
 6. Sikke nogle spændende titler! Glæder mig til at læse med på sidelinjen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg glæder mig også til at læse dem alle sammen, selvom jeg tvivler mere og mere på, at jeg når det i denne omgang ;-)
   Dejligt også at følge med hos dig!

   Slet
 7. Uh uh uh! Jeg venter spændt på opdatering om 'Grief is the thing with feathers' :D

  (Og derudover god læselyst! Jeg glæder mig til at følge med, søde Ida!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den ser jeg også meget frem til! Den er på listen efter The Night Circus, så der går nok lige et par timer, før der er nyt om den ;-)
   Og tusind tak, Rikke! I lige måde <3

   Slet
  2. Jeg har lige fået lidt at spise, men jeg har også svært ved læsningen idag (måske fordi jeg var lidt træt) - men nu har jeg energi igen, og håber jeg også at du får efter maden! :)

   Slet
  3. Trætheden er også svær at bekæmpe, hvis den først har fået indtog i kroppen. Men dejligt at høre, du har fået lidt energi igen! Jeg fik også lidt energi efter maden, og formåede at fordybe mig ordentligt i The Night Circus :-)

   Slet
  4. Det er jeg glad for at høre! Jeg har været oppe hele natten, så jeg smutter muligvis i seng om lidt (jeg er dog slet ikke træt lige nu, men det er jo typisk)

   Slet
  5. Wow, hvor er du sej, Rikke! Jeg har aldrig formået at holde mig vågen alle 24 timer (og tvivler mere og mere på, at det kommer til at ske nogensinde), men jeg har så meget respekt for jer, der kan komme igennem en hel nat uden søvn.

   Slet
  6. Jeg sov også selvom min alarm prøvede at vække mig, haha.

   Tusind tak for denne gang og sikke en fin video! "Grief is the thing with feathers" er nu hermed sat på min læseliste :)

   Slet
 8. Din oplevelse med They Came like Swallows lyder virkelig som noget særligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var den bestemt også. Jeg har lidt lyst til at læse den igen, faktisk. Selvom jeg sjældent genlæser bøger, især ikke så kort tid efter. Den var bare så fin..

   Slet
  2. Dejligt at du kan lide The Night Circus. Jeg forelskede mig aldrig selv i bogen, sådan som jeg havde håbet på.

   Slet
  3. Yay! Haha, endelig er der én, som ikke var så vild med den! Jeg begyndte at tro, at det ikke kunne lade sig gøre, og det ville alligevel være uhyggeligt haha ;-)
   Jeg synes, den er rigtig fin! Men jeg har brug for en lille pause fra den nu, så fortsætter med Grief is the Thing with Feathers her til morgen :-)

   Slet
 9. Skriver du en anmeldelse af They Came like Swallows på et tidspunkt? Jeg bliver helt nysgerrig :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det tror jeg ikke, jeg kan undgå. Jeg tror dog, jeg skal samle tankerne lidt om den inden da. På en måde er den meget uforløst, men det er måske i virkeligheden det, der gør den så fin. Jeg kan godt sende et link til dig, når jeg anmelder den :-)

   Slet
  2. No worries - jeg skal nok holde øje med bloggen :-)

   Slet
 10. Jeg var ret pjattet med "The Night Circus". Jeg håber du kan koncentrere dig om læsningen efter lidt mad. Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om bogen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er meget populær. Og jeg forstår bedre og bedre hvorfor. Den er virkelig omkranset af magi :-) Jeg er spændt på at se, hvordan det hele ender. Lige nu synes jeg, der er mange tråde at holde styr på.

   Slet
 11. Læser du stadig, Ida? :D Det lyder så hyggeligt med frugt og 'Night Circus'. Jeg får virkelig lyst til at genlæse den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg faldt simpelthen i søvn. Men nu er jeg vågen og klar til at læse videre!
   Hvordan står det til hos dig? Kunne du klare dig igennem natten?

   Slet
 12. Jeg håber, du får nogle gode læsetimer - nu sætter slutspurten snart ind :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Mine sidste timer var yderst produktive. Det var vist godt for mig, at jeg fik sovet natten igennem ;-)

   Slet
 13. Det lyder til, at du har haft et magisk læsedøgn trods tankernes eskapisme til andre steder. Det kender jeg alt for godt - især når øjnene bliver små :)
  Sikke nogle spændende bøger, som du havde udvalgt :)

  SvarSlet