søndag den 2. oktober 2016

Månedens gang: en sød solskinsseptember og en videoSeptember har været begivenhedsrig. Jeg er flyttet udenlands og er nu i gang med at bygge mig en base i London med nye venner, studier og omgivelser. Det er alt sammen meget overvældende, men også meget spændende! Den første måned er allerede gået, og tiden er vitterligt forsvundet hurtigere, end jeg havde forventet. Semestrene ligger forskudt for de danske herovre, så jeg har faktisk først min første skoledag i morgen (sommerferie helt indtil oktober er faktisk lidt for lang tid), men de sidste to uger har jeg deltaget i forskellige arrangementer for internationale studerende, og jeg har allerede mødt de sødeste mennesker. Nu glæder jeg mig bare til at starte på studiet! 

I september har jeg læst 3 bøger. Jeg læste først og fremmest The Vegetarian af Han Kang, som vi har læst i læseklubben. Det var en overraskende mærkværdig bog. Derudover har jeg læst Roald Dahl for første gang. Jeg har længe gerne ville læse noget af ham, og da jeg faldt over ham i Waterstones slog jeg til. Den sidste bog jeg har læst er en samling af F. Scott Fitzgerald-tekster som omhandler alkohol. Det var ret interessant, da det både var fiktive tekstbidder og personlige breve. 

Septembers bedste litterære oplevelse er The Vegetarian af Han Kang. Den var så eerie og underfundig, og jeg kan ikke helt give slip på den.

Næste måned er oktober, og jeg elsker oktober. Jeg elsker efteråret! Jeg elsker de første dage af efterår, hvor luften pludselig har ændret form og er skarp og kold, men hvor himlen stadig er blå og solen giver røde kinder. Som regel indfinder efteråret sig i september, men i år har september været usandsynlig varm og solrig, og derfor forudser jeg, at oktober bliver den magiske efterårsmåned i år. Jeg har kun en enkelt bog på programmet, men til gengæld er det en ordentlig krabat på intet mindre end 1289 sider. Måske I har gættet det? Det er Knausgårds Min Kamp 6

Hvad skal I læse denne måned? Har I planlagt en masse bøger inspireret af efteråret? 


September in links:


I made a second update on my life in England, this time featuring some of the wonders of South England. 

Ps. If you want, you can watch a video of some of the adventures in the video belowENGLISH BELOW
_____________________


September has been an eventful month. I've moved abroad and I'm now building a new home with new friends, studies and surroundings. It's all a bit overwhelming, but also very exciting! I can't wait to get started with my classes tomorrow.

In September I've read 3 books. Not very impressive, but I definitely did have time to read more than those three. I read Han Kang's The Vegetarian, Roald Dahl's Deception and a collection of texts by F. Scott Fitzgerald on booze. 

The best book of september is Han Kang's The Vegetarian. It was so eerie and odd I haven't been able to shake it off me yet.

Next month is October and I love October. I love autumn, especially the very first days of autumn where the air suddenly changes and becomes sharp and cold, while the sky is still blue. This year September has been surprisingly warm and sunny so I foresee this October to be quite extraordinary and beautiful. I've only planned to read one book this month, because it's quite a mouthful. Maybe you've guessed it already? Well, it's Knausgårds sixth and final part of My Struggle. 

What have you planned to read during October? 


2 kommentarer:

  1. Ej, hvor ser det bare smukt ud det hele.
    Man får sådan en rejselyst af den slags videoer. :)

    SvarSlet
  2. Åh, skøn video! Men ja, som Michelle siger: det smitter med den rejselyst :')

    Og, åh, søde Ida. Jeg håber, du nyder det! Og at du har the time of your life <3

    SvarSlet