torsdag den 7. juli 2016

Et tip #3 Weekendavisens bogsektionDet sker meget sjældent, at jeg læser avis, og selvom jeg aldrig sådan rigtig har gjort det, så føler jeg alligevel en vis nostalgi, når jeg tænker på de stille stunder med papirknitren og kaffe. Måske er det en nostalgi baseret på en opfundet forestilling om avislæseri, eller også er det en nostalgi over al den avislæsning, der fandt sted, da jeg voksede op. Men under alle omstændighede, har det sjældent været mig, man fandt bag de store sider. Hvertfald ikke indtil for nyligt, hvor jeg, på anbefaling af min mormor, læste Weekendavisens bogsektion. Og det er altså noget af en krabat, skal jeg hilse og sige. Lange, fyldestgørende artikler af substans, som altid på den ene eller anden måde vækker interesse og får mig til at (gen)overveje mine egne holdninger. For eksempel blev jeg meget ramt af en artikel om kønsneutrale bogomslag, hvilket blev til et helt indlæg og en diskussion, hvor I virkelig trådte frem i fuld kulør og delte jeres holdninger. Det var virkelig skønt (og ikke mindst interessant!). 

Så selvom jeg aldrig har været den største avislæser, har jeg altså alligevel fundet den helt perfekte avis(sektion) for mig.

Læser i Weekendavisen (og/eller bogsektionen) eller andre litterære magasiner? 
ENGLISH BELOW
_____________________

So, the tip of today is to read the book section in the Danish newspaper "Weekendavisen", which I pretty much spend this whole post praising. But since the articles are all in Danish, I guess this tip isn't worth a lot to non-Danes. Sorry! 


6 kommentarer:

 1. Jeg læste kun bogsektionen i Weekendavisen og dets lignende, da jeg arbejdede hos Rosinante&co. Dog abonnerer jeg på The Happy Reader.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah, kunne du få den gratis dengang? Jeg snyder lidt og får bogsektionen fra min mormor hver gang vi ses :-)

   Ja, The Happy Reader er SÅ hyggelig. Det er også et magasin, jeg læser fra ende til anden uden at kede mig. Har du set krydsordet for dette nummer? Jeg troede først, det var muligt at udfylde ved at genlæse Mrs Dalloway, og blev derfor meget skuffet, da jeg opdagede, at man faktisk skulle gå rundt i London for at kunne besvare spørgsmålene.

   Slet
 2. Hi,
  your tip of today is also important for non-Danes :-). Weekly book pages in a newspaper are the most important pages for me.
  You stated you are usually not a newspaper reader. It may be healthier. Reading the news I always get a red fat neck like a
  Turkey asking what are telling they.
  There are nice pictures in your tip. In the third you looks like an investigator (Sherlock Holmes :-D) over the newspaper respecctively it gives the Impression of someone is seeking the truth behind the truth. Great!
  Best regards
  Wolfgang

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello Wolfgang! :-D

   Oh, but of course. It was only because I tipped a specific newspaper's book section that I thought it wasn't important for non-Danes. But as a general tip I would definitely agree and say it's just as important for non-Danes as for Danes.

   I know. News often just make me sad or frustrated. But it's better to be informed - even though it's not always happy stories - than to be left in the darkness and not know what is going on in the world we live in.

   Thank you! I'm very glad you like the photos. That means a lot to me.
   Haha! I'm afraid I'm not as clever as Mr Holmes, but I do appreciate the comparison!

   I hope you're well!
   Ida

   Slet
 3. Hej Ida. Ved du, hvad Weekendavisen koster i løssalg?

  SvarSlet
 4. Tak for tippet. Har dog endnu ikke fulgt op på 'The Happy Reader'-tippet, hvilket jeg tror jeg starter med. Synes altid aviser har haft en utrolig irriterende størrelse :)

  SvarSlet