mandag den 23. maj 2016

Et tip #2 To lydbøger på e-reolen, som er værd at lytte til


Det der med lydbøger er vist noget, som for alvor deler vandene og placerer folk i to forskellige lejre. Personligt har jeg trådt vande i min tvivl et stykke tid nu, og det har jeg blandt andet, fordi jeg stadig ikke har fundet det rette tidspunkt at høre lydbøger. Når jeg læser en fysisk bog, får den min fulde opmærksomhed, og det synes jeg er svært at give en lydbog. Jeg har svært ved at sidde stille og se ud i luften og bare lytte, men samtidig kan jeg heller ikke lave noget andet imens, da jeg simpelthen ikke kan finde ud af at multitaske. Jeg har efterhånden erfaret, at det er ret hyggeligt at sætte en lydbog på, inden jeg skal sove, men oftest falder jeg i søvn uden at få stoppet den, og så er det lidt besværligt at finde det sted, man kom til.

Som I kan høre, har der altså været lutter problemer i forbindelse med mit forsøg på at inkorporere lydbogen i mine læsevaner. Men nu, nu har jeg simpelthen fundet nøglen! Det handler alt sammen om, hvilken bog, man lytter til. Når bogen er god nok og interessen dermed også er større, så forsvinder problemerne, og jeg får for eksempel lyst til at gå en lang tur, så jeg lige kan høre et kapitel mere. Det kunne jeg jo have sagt mig selv... Desværre er det ikke mange bøger, som jeg virkelig er blevet bidt af, men ikke desto mindre har jeg her valgt to, som fortjener lidt omtale.


Revolutionary Road af Richard Yates (12 timer og 3 minutter)
Parret Frank og April Wheeler er fanget i en 50'er forstad, hvis beboere og miljø de konsekvent tager afstand til og forsøger at adskille sig fra. Da de en aften bryder ud i et voldsomt skænderi, begynder deres verden at falde fra hinanden. Det dynamiske, forkrøblede forhold udvikler sig til en spiral af stærkt had, sorg og tab, som trak mig længere og længere ind undervejs. Blændende smukt og forfærdeligt værk! 
Værket læses op af Bent Otto Hansen, som med sin behageligt dybe stemme er min favorit af e-reolens oplæsere. 


Jeg og Kaminsky af Daniel Kehlmann (4 timer og 38 minutter)
Den unge, selvoptagede kunstskritiker Sebastion Zöllner vil skrive den store maler Manuel Kaminskis biografi og vil ikke lade noget som helst stå i vejen for ham. Det lykkes ham at lokke den tilsyneladende demente Kaminsky med på en udflugt, men han må efterhånden erfare, at han på ingen måde er den autoritære figur, som han ellers bedst kan lide at se sig selv som. Sjov, finurlig og anderledes værk.
Værket læses op af Niels Skousen. 

7 kommentarer:

 1. Revolutionary Road er en roman jeg længe gerne har ville læse. Den lyder simpelthen så god. Tak for tippet med e-reolen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, den var fantastisk! Og virkelig god som lydbog. Jeg tror ikke, jeg ville have læst den selv faktisk. Så jeg er glad for, jeg havde muligheden for at lytte til den.

   Slet
 2. Jeg er blevet helt vild med mediet. Det gør støvsugning, tøjvask osv meget sjovere. Selv om familien måske ikke er ubetinget glade for at jeg lytter mens jeg laver mad. Det tager jo lidt af opmærksomheden. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt, at du kan få ordnet alle mulige forskellige gøremål, mens du lytter til bøger. Det synes jeg er svært. Jeg bliver let distraheret. Haha, mon ikke familien klarer sig uden opmærksomheden den tid, det tager at lave mad ;-)

   Slet
 3. De er begyndt at vænne sig til brankede ting i hvert fald. ;-)

  SvarSlet
 4. Hvis du har ereolen, så har du også ereolen.global. Prøv nogle af de engelske bøger. Deres oplæsere er så meget mere levende, og det er en ren fornøjelse. :-)

  SvarSlet
 5. Sikke nogle dejlige anbefalinger! Dem vil jeg lige få skrevet på listen :D

  SvarSlet