tirsdag den 12. januar 2016

Wanderlust: ICELAND PART I


I dag tager jeg til Island. Med mig har jeg en rygsæk med uldtrøjer, strikstrømper, skiundertøj, vandrestøvler, mit kamera og min Kindle. Jeg har hentet Hallgrimur Helgasons roman Lejemorderens guide til et smukt hjem som lydbog, og jeg planlægger at lytte til det meste af den i løbet af de i alt lige knap ni timer, jeg kommer til at bruge i offentlig transport og på at vente. Jeg har længe overvejet hvilke bøger, jeg skulle tage med, men her i sidste øjeblik har jeg besluttet mig for at lade alle de fysiske bøger ligge herhjemme. Der er en hel masse udflugter, jeg skal på, og jeg regner ikke med at få læst så meget. De to sidste dage i Reykjavik har jeg dog ingen faste planer, og der regner jeg med, at jeg vil forbi de lokale bogbutikker og finde nogle islandske skatte, udover selvfølgelig at gå lange ture i byen, drikke dampende kopper kaffe på de lokale caféer og fylde mine notesbøger med blæk. 

Jeg har lavet en playliste med mine islandske favoritter, som jeg har tilføjet nedenfor. Enkelte kunstnere har jeg tilføjet, fordi de bor på Island og David Bowie blev jeg simpelthen også nødt til at tilføje, omstændighederne taget i betragtning.

Jeg bliver gladere og gladere for islandsk litteratur, efterhånden som jeg læser mere af det. Derfor vil jeg også meget gerne høre flere af jeres anbefalinger (jeg fik nogle få sidst jeg nævnte Island - tak for det!). Hvis I har tips til Reykjavik, vil jeg også meget gerne høre dem - uanset hvilken slags. 

Jeg håber, I får en skøn uge. Mig hører I først fra igen om en uges tid. ENGLISH BELOW
____________________


Today I'm leaving Denmark and traveling to Iceland for a week. I've packed my warmest sweaters and socks and apart from that I'm only bringing my camera and my Kindle. I'm planning to listen to an audiobook by the Icelandic author Hallgrimur Helgason on the way, but other than that I'm not bringing any books. I'm going on a couple of tours, so I'm not so sure I'll spend a lot of time reading - I do, however, plan to go to the local book stores and search for Icelandic treasures to bring back home with me. 

I have put together a playlist, which you can see above with all my Icelandic favorites, including a couple of artists who are not Icelandic, but who spend a lot of time there. David Bowie I just had to add because of his recent death. 

I've discovered a love for Icelandic literature, and the more I read the more I like it! So if you have any recommendations please leave them in the comment section below.

I wish you all a lovely week. I'll be back soon!

1 kommentar: