lørdag den 9. januar 2016

2015 i bøger og på bloggen

Sidste år på denne tid lavede jeg et opsummerende indlæg over året 2014, og det vil jeg gentage for året 2015. Jeg er af den overbevisning, at hver dag på sin vis er starten på et nyt år, og at nytårsaften derfor i virkeligheden ikke er så vigtig, alligevel fordrer det officielle årsskifte en opsamling og reflektion over året der er gået.

I 2015 læste jeg 73 bøger, hvilket er 14 mindre end sidste år. 

I januar læste og anmeldte jeg en bog, som jeg med spænding og glæde havde ventet længe på, nemlig min veninde Sabina Erbillors debutroman Debil Tur-ReturDerudover delte jeg et mere personligt indlæg, hvor jeg besvarede et af de spørgsmål, jeg selv ynder at stille nye bekendtskaber. 


I februar forkælede jeg mig selv ved at læse Oscar Wildes samlede værker og anmeldte dem alle sammen samlet på bloggen i et ekstra-langt indlæg. 


I marts delte jeg en video med jer, hvor jeg talte om zombies og stjernestøv. Jeg sukkede over de søde og smukke "black classics".

I april begræd jeg tabet af en stor dansk forfatter, Klaus Rifbjerg, og delte det første af mine yndlingsdigte med jer. 

I maj diskuterede jeg betydningen af tallet 5130 og reflekterede over alle de bøger, vi ikke kan nå at læse i løbet af et enkelt liv. Jeg mindede mig selv om, hvor vigtigt det er at læse de bøger, man virkelig har lyst til og ikke lade sig påvirke af ydre faktorer, som for eksempel stemplingen af en bog som "klassiker". Det er et af de indlæg, I har taget allerbedst imod, og det var en fryd at så mange valgte at deltage i diskussionen. Derudover lavede jeg en video med Louise fra Det Fiktive Univers om vores boglige ultimatummer, og oplistede mine mest læste forfattere

I juni læste jeg Fahrenheit 451 af Ray Bradbury og svarede på spørgsmål om bøger og sociale medier

I juli læste jeg Harper Lees opfølgerTo Kill a Mockingbird, og selvom mit hjerte bristede, da forgængerens verden faldt fra hinanden, samlede de sidste brikker sig alligevel til sidst. Jeg gik  også mine hylder igennem og fandt et par bogskatte, som jeg planlagde at berige min sommer med. 
I august startede jeg for alvor indlæggene "Litterær udlængsel" i forbindelse med en rejse til Berlin. På grund af den gode feedback blev det både til en part I og en part II, og jeg blev endnu en gang mindet om, hvor dejligt det er at have så belæste læsere, som kan anbefale mig bøger, der lige er noget for mig. 

I september talte jeg om skønheden ved brugte bøger, jeg anmeldte en lidt anderledes bog om kærlighed af komikeren Aziz Ansari og jeg delte et par tips til, hvordan man finder inspiration, hvis man er løbet tør for ideer til bøger, man kan læse. Derudover var jeg til bogbloggertræf for første gang, og det var simpelthen en fest endelig at møde så mange af de mennesker, jeg næsten dagligt læser med hos. Næste år håber jeg på at komme til at snakke med mange flere! 
I oktober tog min kæreste og jeg til den græske ø Kos i en uge. Dasen i solen og gåture på stranden var lige hvad vi havde brug for.  I oktober fortalte jeg også om nogle personlige beslutninger og ændringer i mit liv, og så delte jeg et par billeder fra en magisk aften med Jens Blendstrup. Derudover deltog jeg i vinterhalvårets readathon. 

I november fejrede jeg bloggens to-års fødselsdag med en konkurrence. Jeg gav to stjerner til en roman med et uforståeligt potentiale, og sammen med min læseklub inviterede jeg til read-a-long af The Wind in the Willows. Sidst på måneden tilføjede jeg en ny serie af indlæg, som også er velkendt fra mange andre blogs, nemlig en opsummering af måneden. Jeg glæder mig til at fortsætte med dette i det kommende år. 

I december delte jeg et tip med jer og fortalte lidt om min glæde over The Happy Reader, jeg viste jer også et uddrag af min ønskeliste, der bestod af en del firkantede pakker og til sidst ønskede jeg jer alle et godt nytårTak for endnu et fantastisk år. Tak til jer, som følger med her på siden - I gør det hele så meget sjovere! Jeg ønsker jer det bedste i 2016.ENGLISH BELOW
___________________

The arrival of a new year always makes me ponder upon the past year and what has now to come. This is a reflection over the books I've read and the things that has happened in 2015. As this section with an English translation is still fairly new and my previous posts (which I link to in the danish version above) haven't been translated, this will only be a brief summary. 

In 2015 I read 73 books, which is 14 less than last year. 

In 2015 I finished reading the complete works by Oscar Wilde. He dazzled me with his plays, fairy tales and poems and I'm sure I will keep revisiting his words again and again. I also shared more videos than I have before and even though I'm still not fully comfortable with the format, I think I will share even more in 2016. 

In 2015 I discussed the importance of the number 5130, which is the number of books I will be able to read during the rest of my life - if, of course, my calculations are correct. It reminded me how important it is to read the books you want and not the books you feel you should read. 

In 2015 I also read and reviewed Harper Lees Go Set a Watchman, which was an ambivalent experience, because it managed to shatter the world of the first book into pieces, but somehow it also all worked out in the end. 

I also started writing about reading and traveling, starting out with my trip to Berlin and the books I brought with me. This is definitely something I will continue in the future. 

In 2015 I took part in the readathon, celebrated the 2-year anniversary of the blog and invited you to join me in reading The Wind in the Willows

I want to thank you all for following my blog and I wish you all the best in 2016! 1 kommentar:

  1. Det lyder som du havde et helt fantastisk læseår.

    SvarSlet