fredag den 23. oktober 2015

Indblik #11 Beslutninger, nye veje og en aften med Jens Blendstrup
I september stod jeg, for første gang i otte år, uden job. Det var en selvvalgt beslutning, og det var en, jeg havde taget tilløb til i længere tid. Da det endelig blev en realitet, var det virkelig skræmmende, men også ret befriende. Da jeg sagde op, var det udelukkende, fordi jeg mente, det var på tide at finde et studierelevant job, og det at fylde grøntsager op i føtex er desværre, uanset hvor glad jeg har været for at arbejde der, ikke et af slagsen.  I dag, halvanden måned senere, har jeg stadig ikke noget job. Hvertfald ikke et betalende et af slagsen. I stedet har jeg fundet nogle andre muligheder for at lave noget, jeg er vild med. Og hvor er jeg dog glad for min beslutning nu! 

På Aarhus Universitet har Nordisk Sprog og Litteratur en foredragsforening, der hvert semester arrangerer en række begivenheder med forfatter-foredrag, -oplæsninger eller -samtaler, som jeg nu er blevet en del af. Set i bakspejlet kan jeg slet ikke forstå, at jeg ikke har overvejet at være en del af foreningen før. Jeg er stadig helt ny, og har kun været med til et enkelt møde og begivenhed, men jeg er allerede helt vildt glad for muligheden for at diskutere forfattere, litteratur og arrangementopbygning med nogle kyndige og interesserede mennesker. I sidste uge afholdte vi det første arrangement, hvor jeg var med bag facaden, og hvor er det altså hyggeligt at ende sådan en helt almindelig, kedelig torsdag aften med at servere kaffe til Jens Blendstrup. 

Jeg indrømmer gerne, at jeg aldrig har læst noget af Blendstrup før. Men det får jeg hvertfald lavet om på nu (især Luskefisefortællinger bliver jeg nødt til at læse!). Blendstrup udstråler en fantastisk varme og ro, og som oplæser er han fænomenal! Han skaber forskellige stemmer til sine karakterer, og man fornemmer, at han  er så begejstret for at læse op, at han har svært ved at stoppe.  "Vi tager lige tre mere" hørte vi op til flere gange, og der var absolut ingen der beklagede sig. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har leet så meget! 

Hvis man selv vil opleve Blendstrup, kan man blandt andet se ham til Vild Med Ord på søndag. 

Jeg tog et par billeder til begivenheden, som også kan ses på Kakofoni's facebookside. Jeg vil selvfølgelig anbefale alle, der kunne have lyst til at deltage i forfatterarrangementer i Aarhus, at følge siden. 
1 kommentar:

  1. Hvor lyder det hyggeligt og interessant! Og god beslutning med jobbet - jeg glæder mig til at læse, hvad du kommer frem til :-)

    SvarSlet