fredag den 17. juli 2015

Indblik #10
Vi kan vist ikke komme udenom, at sommeren i år har haft nogle vilde humørsvingninger. De fem dage den varede, brugte jeg under åben himmel på Roskilde Festival, og jeg kan derfor på ingen måde klage, at den valgte at falde der, men ellers så har den da ikke været helt stabil. Jeg forlader hvertfald ikke lejligheden uden regnjakke, selv når solen, som nu, skinner fra en skyfri himmel. 

Sommerlæselisten, som jeg havde planer om at strikke sammen tidligt på sommeren, blev aldrig rigtig til noget fordi sommeren virkede til at udeblive, og fordi feriestemningen ikke er indtruffet før i dag - min første rigtige fridag uden andre planer end at skovle kirsebær ind, mens jeg ser på cykelryttere, der sveder i bjergene. 

Med frisk energi fra min nyfundne feriefølelse gik jeg derfor hylderne igennem for at udvælge de værker, som længe har stået og lokket. 

De elendige af Victor Hugo er en mursten af en bog, der næsten er ligeså tyk som den er bred. Derfor tænker jeg, at den egner sig perfekt til de lange sommerdage, der bliver til lune aftener med grillduft og summende bier. 

The Last Tycoon af F. Scott Fitzgerald købte jeg i England i påsken, og jeg påbegyndte den også, men da jeg hjemvendte fik jeg pludselig travlt, og den blev tilsidesat. Nu vil jeg gerne læse den færdig.

Heart of Darkness af Joseph Conrad har længe været på min to-read liste, og efter jeg så Apocalypse Now har jeg brændt efter at få fingrene i bogen. 

The Figure in the Carpet af Henry James er, så vidt jeg ved, endnu et gådefuldt mysterie a la The Turn of the Screw. Det er en af mine små sorte klassikere, som jeg endnu ikke har læst, og jeg tror den flygtige fortælling egner sig perfekt til en varm dag på et tæppe i solen, hvor man ikke har overskud til at balancere rundt med en monstertung bog.

The Robber Bridegroom af brødrene Grimm er jeg gået i gang med, og selvom solen skinner, så trænger de mørke eventyr alligevel ind. 


Hvilke bøger skal I læse henover sommeren? Har I planlagt nogle bestemte, eller tager I det mere som det kommer? 
2 kommentarer:

  1. Det ser ud til at være en god og varieret bogstak! :)

    Jeg havde egentlig også tænkt at planlægge min sommerlæsning, men det fungerer åbenbart bedre for mig bare at tage det som det kommer. Jeg tror nu også at et par af de små sorte klassikere sniger sig ind her, for de er nemlig perfekte til udendørslæsning :)

    SvarSlet
  2. Jeg tager det nok mest som det kommer, selvom jeg håber på at få læst 'The Darkest Part of the Forest' af Holly Black og 'Wuthering Heights' af Emily Brontë. :)

    SvarSlet