mandag den 18. maj 2015

Indblik #9Eksamensperioden er sat i gang, og jeg flytter hver dag min krop op på universitet og derefter ned i en stol i en lille kantet læsekuppel på en af de utallige læsesale. Hvis det ikke var fordi man selvfølgelig altid skal rydde op efter sig selv, havde jeg nok allerede flyttet ind og hængt billeder op, men jeg slæber selvfølgelig troligt mine mange (og usædvanligt tunge) bøger og mit kaffepulver med frem og tilbage hver dag. 

Jeg har tre eksaminer, og når den sidste er overstået d. 12 juni markerer det afslutningen på mit tilvalg i engelsk. Engelsk formåede aldrig at imponere eller fascinere mig, og nu glæder jeg mig til at starte på nordisk igen, hvor jeg er blevet optaget på kandidatlinjen i Kulturformidling. Det er en splinterny linje, og den lyder så fantastisk og spændende, at jeg kan glæde mig både til sommerferie og studiestart. 

I øjeblikket arbejder jeg på en skriftlig eksamen i faget 'British, Irish and American History', hvor jeg først var overbevist om, at jeg selvfølgelig skulle skrive om Oscar Wilde, men i stedet spontant fandt på noget andet, som ikke fungerede, og som nu er endt i en hel anden del af verden. Nu er jeg et godt stykke inde i en opgave om den amerikanske identitet og længsel efter åbne vidder igennem tiden, hvilket betyder, at jeg i øjeblikket hænger ud med Thoreau, Kerouac og McCarthy. Ikke dårligt.


Udover genlæsninger af On the Road og The Road, får jeg ikke læst så meget. I min læseklub har vi lige læst The Alchemist af Coelho, og fra tid til anden slapper jeg af med en kop te og en af de små sorte klassikere. I øjeblikket lytter jeg også begejstret til et spændende podcast om en journalists forsøg på at opklare et mærkværdigt mord i 1990, hvilket en (nu knapt så) ung mand har været fængslet for lige siden, men som han måske ikke burde være... Selvom det er et podcast, er det lidt ligesom at lytte til en meget, meget spændende lydbog, og jeg tør næsten ikke tænke på at google noget af det i frygt for at finde ud af, om journalisten finder en anden morder, eller om hun må indse, at den fængslede er morderen. Det er for øvrigt en virkelig historie, og det er uden tvivl det, der gør det så nervepirrende (og til tider uhyggeligt) at jeg, helt af egen fri vilje, stod ti minutter længere på crosstraineren i går, bare for at få slutningen på afsnittet med. I kan lytte gratis med på iTunes, hvis I søger på "Serial". 

Jeg håber virkelig, I har det godt!  


3 kommentarer:

 1. Eksamensperioder efterlader altid en i en mærkelig tilstand!
  Men det er da ærgerligt med dit engelsktilvalg, jeg håber kandidaten bliver et hit. Uanset hvad, så knæk og bræk med det hele n__n

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt. Min tilstand minder meget om en Zombies tilstand... Vil jeg tro ;-)
   Tusind tak! Jeg håber også, det bliver godt!

   Slet
 2. Åh, eksamenstid, here we go again. Suk. For mit vedkommende er det specialet, der stjæler min tid. Jeg glæder mig til at sætte et punktum.

  Held & lykke med everything. Og i øvrigt havde jeg det på samme måde med mit tilvalgsfag dengang. Det var så dejligt at komme tilbage til 'kernen' på kandidaten, og jeg håber, at du får samme oplevelse!

  SvarSlet