søndag den 5. april 2015

Klaus Rifbjerg 1931 - 2015

I dag vågnede jeg op til den triste nyhed, at den danske forfatter Klaus Rifbjerg er død. Klaus Rifbjerg var en aktiv forfatter, der siden midt 50'erne har eksperimenteret med digte, romaner, noveller og filmmanuskripter, og som på baggrund af sine værker har skabt sig en vigtig plads i den danske litteraturs historie. Rifbjerg har, med sin digtsamling "Konfrontation", lagt navn til konfrontationsmodernismen i 60'erne, der søgte at opnå en erkendelse og et klarsyn på omverdenen, og han har med sit enorme forfatterskab og mange udgivelser sat et stærkt præg på den danske litteratur, hvilket manifesteres ved, at Rifbjerg i 2006 blev en del af den danske kulturkanon med novellesamlingen "Og andre historier". 
Jeg vil henvise til denne smukke artikel på Information.dk, hvor den danske litteraturkritiker og nære ven til Rifbjerg, Torben Brostrøm, mindes sin ven.

Og det øjeblik, man begynder en rejse, så er man samtidig på vej hjem. Jeg rejser ud for at komme hjem. Jeg er altid på vej hjem.


Klaus Rifbjerg 15.12.1931 - 4.4.2015

4 kommentarer:

 1. 'Konfrontation' er virkelig sådan en smuk digtsamling. Den vil jeg altid bære med mig.

  Jeg fik virkelig et chok, da jeg hørte om Rifbjergs død i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man glemmer hurtigt, at de helt store, inkarnerede danske forfattere også er dødelige..

   Slet
 2. Så fint, prøv at høre Rothsteins hurtigtproducerede portrætudsendelse, hvor TB også var med. Gode gamle TB. HIF RIF
  http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/under-vejr-med-ham-selv#!/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte
   Tusind tak for linket. Det vil jeg bestemt tage et lyt til!

   Slet