søndag den 8. marts 2015

“One day I will find the right words, and they will be simple.”
Jeg kan ikke stå for skarpe citater, interessante sproglige formuleringer og firnurlige ordsammensætninger, der kræver et ophold i læsningen. Sætninger der springer frem på siden, sætter sig fast i øjnene og kræver gentagende læsninger. Det bedste ved disse sprogperler er, at de findes overalt og kommer i alle former og farver. De er gemt mellem siderne i en bog, brændt fast i en sangers stemme på en cd og udtalt i film og samtaler, de varierer i længde, indhold og udtryk, men fælles for dem alle er, at de skiller sig ud fra den kontekst, de er en del af. De indeholder noget unikt, der gør dem anderledes og mere fremtrædende. 

Titlen på dette indlæg er et citat fra On The Road af Jack Kerouac, og det adresserer den simpelhed, der, for mig, gør mange citater mind-blowing. Jeg tror det magiske element ligger i citatets evne til at vække en genkendt følelse i os, en følelse som vi ellers ikke umiddelbart kan beskrive, men som citatet, med blot ganske få ord, kan genskabe hos os. 

"An intellectual says a simple thing in hard way. An artist says a hard thing in a simple way." (Bukowski). Dette indlæg er en hyldest til et lille udvalg af de citater der har rørt mig, til de citater, der i deres simpelhed er uendeligt dybe.

"A good friend will always stab you in the front." Oscar Wilde

"What's in store for me in the direction I don't take?" Jack Kerouac

"You have to die a few times before you can really live." Charles Bukowski

"Why fit in when you were born to stand out?" Dr. Seuss

"Hvis man beundrer en anden for meget, kan man aldrig være rigtig fri." Tove Jansson

"We know what we are, but know not what we may be" William Shakespeare

"I never set out to be weird. It was always other people who called me weird." Frank Zappa

4 kommentarer:

 1. Smukke, smukke, smukke citater. Selvom jeg egentligt også har en forkærlighed for det mere bombastiske og polerede sprogbrug, er der virkelig en skønhed i det simple, som er svær at efterligne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for, at du synes!

   Det er endnu en af de herlige ting ved sproget - det kan imponere i så mange forskellige former! Jeg synes bestemt også, at der er nogle fantastiske, lidt længere og detaljeoverhængte citater, der er guld værd, men det er oftest citater som de ovenstående, der sidder fast længst tid.

   Slet
 2. Fine citater! Jeg er især vild med det af Tove Jansson! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at høre! Ja, Tove Jansson har faktisk rigtig mange fine citater! Især fra Mumitroldene ;-)

   Slet