onsdag den 5. november 2014

Bogforum: En plan og et ønske om at kunne dele sig i to

Nu nærmer vi os hastigt weekenden, som enhver litteraturelsker har glædet sig til - weekenden hvor Bogforum i København bliver afholdt. 

Jeg havde besluttet mig for, at jeg ikke skulle afsted - hverken tiden eller pengene var til det. Derfor havde jeg med vilje forsøgt at undgå enhver omtale i håbet om ligeledes at undgå den bitre ærgerelse og misundelse. Da min far i lørdags troppede op og tilbød mig en fribillet, kunne jeg jo ikke sige nej! Så nu skal jeg afsted, fuldstændig uforberedt! På grund af en meget tidlig vagt på mit arbejde lørdag morgen, bliver denne omgangs Bogforum kun fredag for mit vedkommende, men ih, hvor jeg glæder mig alligevel! 

Jeg har alligevel forsøgt at forberede mig ved at samle de begivenheder, som jeg allerhelst vil nå - og ja, jeg ved godt, at nogle af dem lapper ind over hinanden, men hvad kan jeg gøre? Jeg satser på, at jeg i min begejstring formår at dele mig i to, så jeg kan nå det hele...

Nedenfor ser I min plan med kommentarer til. Jeg vil utroligt gerne høre, hvad I skal se? Jeg håber at jeg kommer til at kunne genkende et par ansigter i mængderne, og at jeg kan få hilst på nogle af jer. Det kunne være smadder hyggeligt.


11.30: Benny Andersen om sine kærlighedsdigte i "At elske eller ikke at elske." 
Nøj, hvor jeg glæder mig til at høre og se Benny Andersen. Han er en af de største danske digtere, som altid vil være i mit hjerte. 

12.00: Christina Hesselholdt i samtale med Lars Bukdahl om "Agterudsejlet"
På trods af, at jeg ikke rigtig har læst noget af Christina Hesselholdt, så har jeg læst og hørt meget om hende, hvorfor jeg tror det bliver spændende at opleve hende rigtigt. 

12.00: Tænkepauser: magi. Jesper Søresen og Knud Romer diskuterer overtro og magisk tænkning i en højteknologisk kultur.
Okay, jeg indrømmer gerne, at jeg i dette tilfælde hovedsageligt kommer for at høre Knud Romer. Knud Romer er virkelig et interessant menneske, specielt i hans brug af fiktion og virkelighed, så når emnet er magi, kan det umuligt blive en kedelig affære. 

12.15: Mød Benny Andersen, der signerer sin nye digtsamling "At elske eller ikke at elske."
Jeg skal selvfølgelig have signeret min udgave!

13.00: Josefine Klougart i samtale med Christian Kaaber om bogen "Om mørke" og hele projektet med tilrettelæggelsen af specialudgaven.
Josefine Klougart er så ekstremt velformuleret og velovervejet, at jeg, hver gang jeg hører hende tale, overvældes fuldstændigt. Jeg var ikke specielt glad for "Stigninger og Fald" som jeg læste for et par år siden, men jeg holder så umådelig meget af hendes tanker og ideer om sproget og litteraturen.

14.00: Jussi Adler-Olsen signerer sin nye thriller "Den Grænseløse"
Åh ja, jeg har en svaghed for Jussis afdeling Q-serie, så selvom jeg efterhånden allerede har fået et par signeringer, skader det vel ikke med endnu én?

15.00: Hør professorernes "25 søforklaringer" om tiden og universet. Klaus Mølmer, Ulrik Uggerhøj og Steen Hannestad fabulerer.
Det her bliver fedt, fordi det er min far der skal tale! Ja, måske bliver man en smule hjernevasket af at være datter til en fysikprofessor, men jeg tror det bliver virkelig spændende at høre disse tre udlægninger om tiden og universet. 

15.15: Hanne Ørstavik i samtale med Jes Stein Pedersen om "Der findes en stor åben plads i Bordeaux"
Jeg har ikke læst "Der findes en stor åben plads i Bordeaux", men jeg har læst "Presten" og selvom jeg ikke fandt den fantastisk, så var den interessant nok til, at jeg gerne vil opleve Ørstavik i egen person.

16.00: Jojo Moyes fortæller om sine smukke kærlighedsromaner
Jeg har ikke læst noget af Jojo Moyes, og umiddelbart tvivler jeg på, at det er noget for mig. Ikke desto mindre bliver hun rost og elsket så højt af mange omkring mig, at jeg vist ikke kan tillade mig at tage til Bogforum uden at troppe op her.

16.15: Peter Høegh fortæller om sin roman "Effekten af Susan"
Peter Høegh er, ligesom Benny Andersen, endnu en af de forfattere, som jeg forbinder med de "rigtige" danske forfattere: dem som man er vokset op med, dem som stod på hylderne i barndomshjemmet. Derfor glæder jeg mig til at opleve ham.

17.00: Tænkepauser: Sandhed af professor Helge Kragh 
Jeg har lige fået denne tænkepause med posten, efter at have tilmeldt mig Aarhus Universitetsforlags nyhedsbrev, så det kunne være dejligt at få nogle ekstra ord med på vejen. 

4 kommentarer:

 1. Jeg håber sådan at vi ses. Jeg skal i hvert fald også se Jojo Moyes (JEG ELSKER HENDE), og overvejer også Peter Høeg. Fordi det er Peter Høeg-agtigt. Haha :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg også! Mon ikke vi ses til Peter Høegh så?
   Jeg forestiller mig hvertfald, at der er for tætpakket til Jojo Moyes til at kunne spotte folk? ;-)

   Slet
 2. Hej Ida :) Mht. tænkepauser - magi med Knud Romer og Jesper Sørensen kan jeg tilføje, at du bestemt også bør glæde dig til at høre Jesper Sørensen! Han er professor på religionsvidenskab på AU, hvor han forsker indenfor kognition og religion - han er virkelig en klog og inspirerende mand, og klart anbefalelsesværdig at høre på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sofie,

   Det er jeg glad for at høre! Jeg har bestemt også fået den opfattelse, at dem de vælger til at skrive Tænkerpauser, alle har det der ekstra talent for at formidle, og derfor ikke kun er sindssygt kloge på deres emne.
   Tusind tak for din kommentar, nu vil jeg glæde mig endnu mere til deres diskussion.

   Slet