mandag den 27. oktober 2014

Tema #18 At udpege sine favoritter
Når spørgsmålet "Hvad er din yndlingsbog?" bliver kastet i hovedet på mig, svarer jeg, lettere forvirret og med knap så meget omtanke, "The Great Gatsby". Dette gør jeg, ikke fordi jeg har brugt lang tid på at sammenligne bøger, nedskrive pros og cons eller systematisk placere dem i et hierarki, men fordi det længe har været den første bog, der faldt mig ind. Helt intuitivt og uden omtanke er det altid den bog, der står tydeligst, når emnet er yndlingsbøger. 

Det er svært. At vælge sin yndlingsbog, at slå sig fast på, at et konkret værk er det bedste man nogensinde har læst. Det er lige før, jeg vil påstå, at det er umuligt. Hvertfald for mig. Hvis man ser bort fra det store perspektiv, og i stedet blot skal vælge fem af de bedste bøger man har læst, og tilmed indskrænker det, så det kun er i løbet af det seneste år, så er det pludselig lidt lettere at gå til. Heldigvis, for det er nemlig denne omgangs sortsuperego-udfordring. 

Det sidste års fem favoritter
1. The Importance of Being Earnest, Oscar Wilde
2. Neverwhere, Neil Gaiman
3. The Hobbit, J. R. R. Tolkien
4. Mrs. Dalloway, Virginia Woolf
5. Gift, Tove Ditlevsen

Det er en lidt spøjs blanding, men på en måde opsummerer det meget fint mit år i bøger; min evige kærlighed til Wilde, mit første møde med Gaiman, en eventyrlig read-a-thon, en drømmende skæbnesberetning og en dansk fortælling, der markerer afslutningen for nordiskstudiet. 

Hvilke fem favoritter har I fra det seneste år? Har I det ligeså svært som jeg, når I skal udvælge jeres favoritter? 


3 kommentarer:

 1. Jeg elsker dine favoritter er så brede! Og der findes ikke meget bedre end Gatsby <3

  SvarSlet
 2. Jeg synes især det er svært når man skal give sine "alltime" favoritter. For ens smag udvikler sig, og jeg er overbevist om at jeg ikke vil kunne finde top 5 af alle bøger jeg har læst!

  Men top 5 i det seneste år må være:

  - Leoniderne (Nanna Foss)
  - The Thirteen Tale (Diane Setterfield)
  - To Kill a Mockingbird (Harper Lee)
  - En flænge i himlen (John Green)
  - Læserne i Broken Wheel anbefaler (Katarina Bivald)

  SvarSlet
 3. Hvor er det dejligt, at du endnu engang deltager (og særligt, at Hobitten er med i din top fem <3)! ^^
  Men åhja, det med yndlingsbøger. Jeg synes sgu det er svært. Jeg har mange problemer med at sammenligne bøger i øjeblikket. Skrupforvirret er jeg. Men jeg har også eksamensperiode, så det er vidst okay.

  Min top fem er ikke særlig blandet, faktisk. Jeg har læst mange bøger inden for humor og/eller satire, hvilket er meget atypisk mit normale læsemønster. På min top 5 er der:

  "World War Z" af Max Brooks
  "Stille Dage i Mixing Part" af Erlend Loe
  "Mig før Dig" af Jojo Moyes
  "En mand der hedder Ove" af Frederik Backman
  "Winger" af Andrew Smith

  SvarSlet