lørdag den 18. oktober 2014

Read-a-thon #2 En løbende opdateringNu nærmer vi os langsomt startskuddet, kl. 14, hvor efterårets read-a-thon bliver skudt i gang. Jeg har sovet længe, provianteret, skrællet gulerødder og bagt rugbrød, og jeg har gjort læsehjørnet i sofaen klar. Dette indlæg vil de næste 24 timer fungere som en løbende opdatering, og det er her, jeg vil poste tanker og kommentarer undervejs. Jeg vil også opdatere på Instagram (@ithordis) og på Twitter (@IdaThordis). 
Det bobler næsten af spænding i min krop, og jeg glæder mig så meget til at bruge de næste 24 timer i bøgernes verden sammen med en hel masse andre glade læsere. 

___________

Kl. 13.40: Nu er det endelig ved at være tid. Fitzgeralds The Great Gatsby ligger klar ved min side, teen er lavet og alt er klar! God fornøjelse alle sammen. 

Kl. 16.58: De skønneste første timer er gået, og jeg har tilbragt dem med Fitzgeralds smukke prosa. Hans ord fortryller mig gang på gang! Den sidste side er vendt, og jeg er nu endnu mere overbevist om, at man aldrig kan læse The Great Gatsby for mange gange. Jeg vil fortsætte med et lidt større værk, The Hobbit, mens vi går de første aftentimer i møde. 

Kl. 20.17: Jeg er nu godt halvvejs i et af de helt store eventyr, og jeg har derfor taget en lille pause til at bikse noget aftensmad sammen. Allerede nu kan jeg mærke, hvordan mørket udenfor trænger sig ind og gør mit hoved tungt, men forhåbentligt får jeg et nyt skud energi af lidt mad. Jeg håber det går godt for alle jer andre.


Kl. 00.39: Den sidste time har været hård, men jeg fik kæmpet mig igennem den ved at hoppe lidt rundt i stuen med vinduet på klem, så en frisk kølig brise kunne komme ind. Jeg har nu færdiglæst The Hobbit, et fortryllende eventyr, der er meget mere fængslende og velskrevet end Lord of The Rings-triologien. Det betyder, at jeg nu skal i gang med min tredje bog, som bliver Universets Engle. Mine øjne er ved at være trætte, og jeg håber, at de danske ord vil være gode ved dem, efter kun at have læst på engelsk indtil nu. 

Kl. 04.27: Universets Engle er slut. Jeg er lettere paf. Forundret, forvirret og fascineret. De smukkeste finurlige formuleringer og køligste fakta. Nu vil jeg tage en lille lur, og derefter forhåbentligt være frisk til Stephen Kings Just After SunsetKl. 08.00: Jeg tog Just after Sunset med i seng og fik læst sølle 10 sider, før mine øjenlåg faldt i. Nu, tre timer senere, er jeg vågnet op til dåd og har placeret mig i sofaen med en kop varm kaffe. Er I stadig vågne derude? 

Kl. 10.56: Jeg læste den første novelle af King færdig, og dens vidunderlige gyselighed mindede mig om, at jeg også havde The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde liggende. Jeg fik en stærk trang til at genlæse den makabre fortælling, og begyndte derfor på den i stedet. Jeg har nu læst den færdig, og den er ligeså urovækkende, som jeg huskede den fra min barndom. Nu vil jeg vende tilbage til King igen, og bruge de sidste timer i selskab med ham. 

Kl. 14.38: Nu er det en næsten tre kvarter siden, at denne omgang read-a-thon løb af stabelen. I løbet af de 24 timer har jeg vendt 925 sider, fordelt udover fire bøger og en smule af en femte. Jeg har været en del af et smukt og melankolsk univers sammen med Nick Carraway og Jay Gatsby, jeg har været på et kæmpestort eventyr med Bilbo Baggins, på en alvorlig vandring med en skrøbelighed fra Universets Engle, jeg har ladet mig forskrække af den grusomme historie om Dr. Jekyll og Mr. Hyde, og her til sidst har håret på min krop rejst sig på grund af Stephen Kings ubehagelige noveller. 

Den sidste halve time har jeg brugt på at klippe en lille video sammen fra det sidste døgn. Jeg har aldrig leget med kameraets videofunktion før, ej heller med iMovie, så I må bære over med mig, hvis den ikke sidder helt i skabet.

Tak for 24 fantastiske timer!


59 kommentarer:

 1. Det bliver sådan en god dag :)!! (og hvordan ser din udgave af Jekyll og Hyde ud?? Den ser ud til at være pæn :'D)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det helt bestemt - og nat! ;)
   Den er virkelig virkelig flot! Jeg skal nok lægge lidt flere billeder ud af den senere i dag.

   Slet
  2. Åh hvor godt at du kunne lide Hobbitten!! :D:D

   Slet
 2. Jeg er også rigtig spændt! God fornøjelse :)

  SvarSlet
 3. Nu er der kun en halv time til... *utålmodig*
  Nå, jeg kan passende bruge tiden til at skrælle gulerødder og finde et tæppe frem :-D

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har ikke længere flere ting at gøre inden vi starter, så jeg er også en smule rastløs :-)

   Slet
 4. Jeg kan slet ikke vente, det er mit første og jeg glæder mig sådan! Det ser ud som om, du kommer til at være i godt selskab (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk! Jeg håber du kommer til at nyde det!
   Opdaterer du på din blog løbende? :-)

   Slet
  2. Jeg tænker det, ja! Det hele er jo meget nyt, men synes simpelthen det er så hyggeligt at følge med hos andre (: Du skal være velkommen til at kigge forbi hvert fald

   Slet
  3. Det vil jeg helt bestemt gøre! Hvor er det dejligt, at du vil være med.

   Slet
 5. Jeg er meget misundelig - ville SÅ gerne deltage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv øv. Men det er heldigvis ikke sidste gang. Jeg håber du kan være med næste gang!

   Slet
 6. Åh – du har fået det nye Mumi-krus! Det vil jeg også have! :D Jeg glæder mig så meget til at høre din mening om 'Universets engle'. Den vil jeg også snart læse. Suk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er så fint. Jeg gav det til mig selv i fødselsdagsgave ;-)
   De har lidt af deres gamle udseende over sig på netop den kop, og der sker også et eller andet dystert. Den er lidt interessant i forhold til mange af de andre, der mest bare er nuttede.

   Jeg glæder mig også til at læse den. Det bliver en dejlig dag i dag!

   Slet
  2. Jeg burde måske gøre dig kunsten efter og også give mig selv en lille gave. Det er netop så fint, og samtidig så dystert på samme tid. Meget mumi-kendetegnende egentligt. Jeg er vild med al den vinter-melankoli!

   Og det forstår jeg godt. Det er bare den bedste lørdag :D

   Slet
  3. Præcis! Lige nu rangerer det hvertfald højest i min samling.

   Jeg håber det går godt med læsningen :-D

   Slet
 7. Åh, den kære Gatsby er en sikker vinder - jeg håber, at du nyder den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde jeg til fulde. Den er så smuk så smuk, lige meget hvor mange gange man læser den.

   Slet
 8. Svar
  1. Tusind tak! Jeg får nok brug for det her i de mørke timer.

   Slet
 9. Vi har en fælles bog at læse det her readathon! Jeg skal lige om lidt begynde på Gudmundssons bog! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, hvor hyggeligt! Er du i gang med den nu eller er du allerede blevet færdig? Jeg regner med, at jeg går i gang med den efter The Hobbit, som jeg er i gang med nu.

   Slet
  2. Jeg er lige blevet færdig med den, og den var rigtig god! Du kan godt glæde dig til den :)

   Slet
 10. I hope things are going well

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks a lot! Are you participating as well?

   Slet
 11. Bon appetit ;-)
  Jeg har spist, men jeg overvejer til gengæld at bage boller, som jeg kan spise til morgenmad i morgen tidlig. Trænger til et lille afbræk, inden jeg går i gang med næste bog :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som en god idé! Jeg har også hjemmebag klar til morgenstunden, hvis ikke jeg kommer til at begynde på dem allerede her i nattetimerne ;)

   Slet
 12. I am glad you enjoyed your re-read. I don't normally re-read books. I only have a select few. Hope you are continuing to enjoy your time!

  SvarSlet
  Svar
  1. I really did. I don't usually re-read books either - it has never really been my sort of thing. Nevertheless The Great Gatsby just keeps on dazzling me!

   Thank you. If you're participating as well, I hope you too are enjoying your time!

   Slet
 13. Jeg får helt lyst til at læse Hobbitten igen. Den er så fin :)

  Jeg synes også, jeg begynder at blive lidt tung i hovedet. Det hjalp ellers med lidt mad og en pause tidligere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstår jeg godt. Jeg var virkelig positivt overrasket!

   Maden hjalp også mig, men efter halvanden time begyndte jeg at gå lidt kold igen. Er spændt på hvor længe jeg holder. Håber du klarer den!

   Slet
 14. Hobitten er bare sådan en god bog. Og dejligt med et lille stemningsbillede! ^^

  God læselyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den helt bestemt! Jeg er så glad for, at jeg valgte at læse den til readathon også. Den fortjener at blive læst ud i én uden afbrydelser.

   Slet
 15. Skønne billeder!
  Jeg håber, at din aftenmadspause hjalp lidt og at du har fået fornyet energi. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!
   Det gjorde den virkelig. Det virkede hvertfald halvanden times tid ;) Det er godt der kun er readathon to gange om året, ellers ville jeg blive tyk!

   Slet
 16. Åh, hvor er dine billeder altså fine. Helt stemningsperfekte. Og så har du i øvrigt helt ret med det med mørket. Det er så sløvende.

  SvarSlet
 17. Jeg håber, din middag var en lækker boost af energi, du har brug for at holde læsning! Hvis du føler dig virkelig træt, bør du sove i et par timer - readathon er sjovere, hvis du ikke får alt for udmattede i processen! #TeamKing

  SvarSlet
  Svar
  1. Den gav masser af energi, det var skønt. Jeg endte også med at sove et par timer. Da ordene begyndte at flyde sammen, var det ikke sjovt længere, men nu er jeg godt igang igen - det var så meget værd, at sove de par timer. Tusind tak for opbakningen :-)

   Slet
 18. Årh, Hobbitten er så sød :)

  SvarSlet
 19. Du har det bra! Nyt lesing #TeamKing

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det vældig bra ja! Tak for opbakningen! :D

   Slet
 20. Håber du har en stor readathon! Det har været sjovt at få alle mine engelske kommentarer oversat, håber Google gjorde et godt stykke arbejde. Jeg elsker alle dine billeder og håber du nyder alle dine bøger!

  SvarSlet
  Svar
  1. It has been, and still is, so great, thank you! If it's google that has been translating your message, it has done a very good job indeed!
   Thank you so much for the support and kind words!

   Slet
 21. Hvor er det sejt, du holdt ud så længe! Jeg faldt i søvn et sted mellem 2 og 3 og er lige vågnet. Det der med at holde sig vågen længe er jeg åbenbart ikke så god til ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hah tak. Jeg synes nu også det er sejt, at du holdt dig vågen til 2-3-stykker. Det er så unaturligt for både krop og sind, at skulle holde sig frisk.

   Slet
 22. Stadig vågen men næppe. Vi kan gøre det!

  SvarSlet
 23. Hvor er du sej! Jeg sidder og gumler morgenmad, mens jeg tjekker blogs. Skal i gang med næste bog om lidt, men vil lige tjekke op på, hvordan det går jer andre :-)

  Mvh
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Hah tak! Jeg holder også lige en bloggerpause, for at se hvordan det går jer alle sammen. Det er simpelthen så hyggeligt! :-)

   Slet
 24. Jeg kan godt lide, at der er nogle uhyggelige bøger blandt dem du har læst, og alligevel ser det helt hyggeligt ud! God fornøjelse med de sidste timer! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I hope it was a great day! --Andi

   Slet
 25. Ih hvor hyggeligt med de lys! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det skam også! Stemnignen er nu også ret vigtig.

   Slet
 26. Åh sikke en virkelig, virkelig fin video :)!!! Og flot at du havde overskud til det - det havde jeg slet ikke :'D
  Og hvor er det skægt - den sang er virkelig indbegrebet af readathonstemning for mig :D Jeg brugte den selv til præcis samme video til mit sidste readathon, haha :D
  Jeg er såsåså spændt på at høre mere om hvad du synes om King!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Gitte!

   Haha, nej hvor skægt. Jeg tror da lige, at jeg skal finde den frem fra dine gemmer og se den. Det er også bare en fantastisk sang!

   Jeg glæder mig også til at få den læst færdig. Er lidt ked af, at jeg ikke nåede mere.

   Slet
 27. En fin lille stemningsvideo! Og en god stak bøger, du kom igennem! :-)

  SvarSlet