mandag den 20. oktober 2014

En lille invitation til en litteraturglad reception

Min fredag eftermiddag er allerede planlagt. Den skal tilbringes i litterære omgivelser blandt hjertegode mennesker. Uddannelserne Litteraturhistorie og Nordisk Sprog og Litteratur fra Aarhus Universitet er gået sammen og har skabt et fantastisk rum for litteraturen, Littuna, og det vil de gerne fejre med os. Alle er velkomne, og I skal derfor ikke snydes for en invitation! 

Det hele kommer til at foregå på fredag kl. 15-17 i Foyeren til Kasernescenen, Langelandsgade 139, bygning 1585, og jeg er sikker på, at det bliver super hyggeligt! Jeg håber at støde på et par bekendte ansigter, mens jeg vil nyde en snack og lade mig inspirere af de mange dygtige mennesker, som Littuna består af. 

Nedenfor kan I læse den officielle invitation, og her kan i besøge tidsskriftets hjemmeside, hvor alle herlighederne sker. 


___________________
I 2012 startede et helt nyt initiativ mellem en flok studerende  fra Nordisk Sprog og Litteratur samt Litteraturhistorie på Aarhus Universitet. Ideen var i fællesskab at drive et online litteraturtidsskrift ved navn Littuna, der skulle afspejle de studerendes interesser og tanker om litteraturen. Initiativet er siden da vokset støt, så det i dag har et stærkt hold skribenter bag sig, ligesom siden dagligt har over 100 besøgende. 
I takt med denne succes voksede også nye og større visioner frem. Vi oplevede et hidtil uudnyttet potentiale i den faglige viden blandt de studerende, men samtidig også manglen på et forum uden for undervisningen, hvor man sammen kunne reflektere over og diskutere litterære værker og emner – af ren og skær lyst og faglig interesse!  


Med den nye hjemmeside, Littuna.nu, er den første grundsten til dette forum lagt.

Ønsket om at skabe en platform for litterær inspiration og vidensdeling har været omdrejningspunkt for den nye sides udformning. Således finder man nu, ud over de studerendes artikler (anmeldelser, analyser, essays, interviews og reportager), også en klumme for forfattere, forskere og forlæggere, der arbejder med litteraturen til daglig, ligesom der er oprettet et debatforum til fremlæggelse og diskussion af aktuelle litterære problemstillinger. Endelig er der også kommet en eventkalender med faglige og sociale litterære arrangementer såsom læseklubber, temaaftener og faglige oplæg fra studerende. Alt sammen i håb om, at det kan være med til at skabe grobund for et mere spændende, attraktivt og ikke mindst aktivt fagligt studiemiljø på universitetets litteraturstudier samt at styrke studiernes interne fællesskab funderet i passionen for god litteratur!

Som fejring af startskuddet til dette nye projekt vil vi derfor gerne invitere på et glas vin og lidt snack fredag d. 24. oktober kl. 15.00-17.00. Arrangementet vil foregå i Foyeren til Kasernescenen, Langelandsgade 139, bygning 1585.

Vi glæder os til at hilse på jer!

De bedste hilsner

Littuna-redaktionen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar