mandag den 6. oktober 2014

Boglige fødselsdagsønsker

Min fødselsdag nærmer sig hastigt i takt med at bladene forgyldes og himlen bliver mørkere og mørkere. Jeg bruger flere penge end nogensinde før på bøger, hvilket måske burde gøre ønskelisten kortere, men på den anden side er inspirationen også større. Alligevel har jeg, som altid, haft svært ved at lave min ønskeliste, det er som om, at alle mine bogforelskelser og drømme forsvinder, så snart jeg skal nedfælde dem. Jeg har gjort et forsøg, og jeg håber, I vil tilføje jeres anbefalinger i kommentarfeltet!


Selvom jeg allerede ejer flere Fitzgeraldværker, drømmer jeg om at fuldende min samling af serien, der udkom i 2010 i forbindelse med, at 70 år var gået siden hans død. De er så smukke, og kan næsten leve op til, hvor smukt indholdet er. Jeg mangler stadig fem ud af de syv bind, derfor står både This Side of Paradise, Tales of the Jazz age, The Beautiful and Damned, The Last Tycoon og Tender is the Night på min ønskeliste. 
Min mumisamling har desværre et par huller, og Tove Janssons Mumitrolden: de tre sidste romaner, samt De samlede striber bind 1, 2, 3 og 4, står derfor også på listen. Jeg er af den opfattelse, at man umuligt kan få for meget med mumitroldene, og jeg overvejer i øjeblikket, om jeg skal vise jer mit merchandise med mumitroldene i forbindelse med Michellas og Idas udfordring i #sortsuperego ? 


Penguin's Poems for Life sukker jeg også over for tiden. Generelt trænger mine hylder til lidt mere poesi, så lige på dette område er forslag meget velkomne.

Derudover er jeg håbløst forelsket i Penguins clothbound serie, og ville uden tvivl blive glad for hver og en af dem.

Hvilke bøger ønsker I jer i øjeblikket? 

12 kommentarer:

 1. Penguins Fitzgerald-serie er simpelthen noget af det fineste! Jeg kan godt forstå, du gerne vil eje hele samlingen :)

  Øverst på min egen ønskeliste står en udgave af Pride and Prejudice fra Folio Society. Den er simpelthen så fin og detaljeret. Forlaget har meldt ud, at de også udgiver Emma (som er min yndlingsbog af Jane Austen) i samme serie, så den skal jeg helt sikkert også have fat i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også en af de gode ting ved fødselsdagsønsker - det er okay, at ønske sig nogle af de lidt finere bøger, som man får dårlig samvittighed over at købe til sig selv ;-)

   Den forstår jeg godt, du ønsker dig. Den er virkelig fin!

   Slet
 2. Jeg ønsker mig virkelig, virkelig mange bøger, men dem på min ønskeseddel er bøger jeg ved man kan bestille hjem i almindelige boghandlere/let kan få fat på uden at skulle være ekspert i brug af internettet. Det er lidt et krav, hvis jeg skal gøre mig forhåbninger om at få dem af min familie. :P
  Pt ønsker jeg mig bl.a. “The Nightmare Affair”, "Acid", "Let the sky fall", "The only boy" og “In the End” :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du fuldstændig ret i. Som regel får jeg heller ikke bøger, der er bestilt over nettet. Men derfor må man jo gerne drømme lidt alligevel ;-)

   Sikke nogle fine ønsker du har! :-)

   Slet
 3. Jeg blev dybt forelsket i Puffin in Bloom serien, som Rikke viste frem for ikke så lang tid siden, så den røg straks på ønskesedlen.
  Ellers ønsker jeg altid at gøre min Barnes & Noble Leatherbound Classic samling større, især med Austens samlede, og den med de 3 Brontë noveller. De er simpelthen også så fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også helt vildt fine! Det ser ud til, at der virkelig er blevet kælet for detaljerne.

   Det er også forståeligt. Barnes and Noble Leatherbound Classics er simpelthen så flotte. Jeg ejer desværre ikke nogle af dem, hovedsageligt fordi jeg ejer værkerne i andre versioner i forvejen. Det er lidt ærgerligt.

   Slet
 4. Jeg har det lige som dig - så snart jeg skal fælde specifikke bøger på min ønskeliste, bliver det abnormt svært! De forsvinder som sand gennem fingrene på mig. Og jeg får enormt svært ved at vælge, for hvilke ønsker jeg mig egentlig allermest?! Argh, so many questions :'D

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis! Det er ret forfærdeligt. Så snart jeg har sendt listen afsted, så kommer man i tanke om hundredevis af bøger, som man egentlig også gerne ville have. Suk.

   Slet
 5. Hmmm, mon min besked forsvandt? Skriver den lige igen, og hvis der pludselig dukker to op, kan du jo bare slette den ene :)

  Jeg har en samling af nogle af H.G. Wells' fortællinger, på vej hjem til mig i serien, Canterbury Classics. Glæder mig til at se den 'in real life', og tror godt at der kunne komme flere fra serien på min ønskeliste.

  P.S. Jeg stemmer for at du viser dit mumi-merchandise frem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der dukkede kun en enkelt op, så det var dejligt, at du gad at skrive den igen :-)

   De ser også virkelig fine ud. Jeg kan bare slet ikke finde ud af, hvad materiale det er lavet af. Det ligner næsten stof på nogle billeder?

   Haha, okay. Det tror jeg da jeg vil gøre så! :-)

   Slet
 6. Jeg stemmer også for at vise Mumi-merchandise frem! Det er så fint og hyggeligt :)

  Jeg er helt med på hvor svært det er at pludselig skulle skrive ned hvilke bøger man ønsker sig, når man endelig kan :) Jeg ønsker mig oftest helt specielle udgaver, og det er ret få i min familie, der formår at købe ind på nettet trods direkte links, så det bliver det ikke nemmere af :)

  Jeg elsker også Clothbound-serien, og drømmer om en dag at have dem allesammen! Indtil videre klarer jeg mig med 4, men håber samlingen vokser til jul :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, hvor dejligt. Jeg tror vist hellere, jeg må lave et indlæg om det så ;-)

   Nej, det er egentlig det samme i min familie, selvom de er blevet bedre til det de sidste par år. Det er faktisk sjældent, at jeg får bøger som gaver, jeg ved ikke helt hvorfor.

   Det forstår jeg godt. De er virkelig smukke sammen. Jeg har kun en enkelt af dem - jeg får altid så dårlig samvittighed over at købe den slags bøger til mig selv. Men mon ikke der sniger sig et par mere ind i samlingen på et tidspunkt? ;-)

   Slet