tirsdag den 30. september 2014

Efterårslæsning

Efteråret er så småt begyndt at ruske i ruderne og bide i næserne. Bladene på træerne er i deres langsommelige proces ved at skifte farve til eventyrgyldne nuancer, og himmelen maler hver aften et nyt, uimodståeligt portræt. Efteråret er en tid jeg holder ekstra meget af; det er en tid, hvor de lange dunkle aftener med rette kan blive brugt under et tæppe med en bog og en kop dampende varm te. Det er en tid med fødselsdage, familie og nybagte boller, og en tid hvor hyggen er i fokus. I år har jeg fundet nogle helt bestemte bøger frem, som jeg vil læse i disse efterårsstunder, og som jeg håber vil passe perfekt dertil. 

Den første roman er Charlotte Brontës Jane Eyre. Jeg ved ikke meget om romanen, men jeg har på fornemmelsen, at den er perfekt en efterårsaften. 

Dernæst har jeg valgt Pia Juuls samlede noveller, som jeg købte i starten af efteråret til et arrangement ved Aarhus Litteraturfestival, Vild Med Ord, hvor Pia Juul selv optrådte og læse højt. Disse korte fortællinger håber jeg er lette at gå til og fra, så jeg kan læse en enkelt eller to før sengetid.

Den lille ven af Donna Tartt fik jeg tilsendt af søde Lindhardt og Ringhof, og den dystre historie om en 12-årig pige, som er fast besluttet på, at undersøge omstændighederne omkring sin storebrors død, tror jeg er det perfekte gys, når man putter varmt og trygt i et tæppe.

Den sidste roman, Stoner, af John Williams foregår i USA i slutningen af det nittende århundrede, og handler om en helt almindelig mand og hans vej igennem livet. Det er vist ikke en hemmelighed, at jeg har en kærlighed til amerikansk litteratur fra 60'erne, hvor Stoner første gang blev udgivet, og glæder jeg mig så meget til at læse denne roman, som er blevet anbefalet og rost til skyerne overalt. 
4 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig virkelig også til at få læst Den lille ven og Stoner! Var rigtig glad for Stilidsen, så skal helt klart have læst hendes andre bøger, og har kun hørt ros om Stoner. :)

  SvarSlet
 2. Hvor er det nogle gode bøger, du har som efterårslæsning. Jeg vil gerne læse dem allesammen :)

  SvarSlet
 3. åh efterår :)!
  Tartt og Stoner ligger også og venter på mig! Readathon måske?? Måske :D
  Og åh, den udgave af Jane Eyre emmer da virkelig også af efterår :)!

  SvarSlet
 4. Jane Eyre! Stoner! Åh. Glæd dig. Glæd dig, glæd dig. Fantastiske bøger. Det samme kan man selvfølgelig også sige om alt, hvad Tartt rører ved. <3

  SvarSlet