onsdag den 16. juli 2014

Tema #11 Forfattersigneringer

Når jeg læser en bog - eller rettere, når jeg nyder en bog, virkelig nyder den, og bruger flere timer på at læse den, opstår der nogle gange en trang i mig til at lære forfatteren at kende. Det er ikke altid lige til, og man risikerer at blive skuffet eller opsnuse viden, som man helst ville have foruden. Det sker heldigvis ikke alt for ofte for mit vedkommende, og ofte bliver jeg blot endnu mere fanget, når jeg finder ud af, at forfatteren er virkelig spændende eller bare super sej. Selv når jeg erfarer, at forfatteren til det værk, jeg har læst og holdt af, også blot er et almindeligt menneske, ligesom mig selv, er det alligevel en smule magisk for mig, når de har signeret mit værk. Jeg har ikke særlig mange signerede bøger i min samling, men jeg har et par stykker af danske forfattere, og dem holder jeg alle sammen meget af. Ikke mindst fordi de minder mig om den korte stund i forfatterens selskab, hvor man, nervøs for at sige noget, men alligevel fyldt med utallige sammenhvirvlede spørgsmål, sitrer lidt af forventningsglæde. Noget af det bedste ved signeringer, er når forfatteren kan ses bag sin kommentar, eller når de inddrager en selv i kommentaren. Jeg synes det er virkelig hyggeligt, når man tilfældigt trækker en bog ud fra reolen, bladrer i den og finder en fin besked fra forfatteren. Det kan godt være det er en smule fjollet, men det gør mig lidt glad. 

Er I også glade for signeringer, eller betyder det ikke så meget for Jer? Har I nogle fine signeringer i Jeres bøger? 

5 kommentarer:

 1. Jeg har altid tænkt, at signeringer var en fjollet ting. Men det var før, jeg rent faktisk prøvede at stå overfor en forfatter, som jeg respekterede og hvis bøger jeg elskede. Det er sådan et magisk øjeblik; det sker i slowmotion, samtidig med det så hurtigt er forbi. Det er virkelig noget helt særligt!

  SvarSlet
 2. Min allerførste signering var af en af mine yndlingsforfattere fra Danmark - nemlig Lene Kaaberbøl. Hun var simpelthen så herlig og jeg er så glad for den fine signering jeg har i en gammel W.I.T.C.H-bog :D

  SvarSlet
 3. Jeg har efterhånden flere signeringer i min samling, både i bøger og på bogmærker. Og jeg elsker hver og én af dem. De to der har den største betydning er dog Kenneth Bøgh Andersens signering i min "Djævelens lærling" fordi han er en mand (og en af de få danske forfattere) jeg respektere helt enormt, og hvis værker jeg elsker. Det var min første bogsignering og skete på den dag hvor han signere bøger i min butik, i forbindelse med min afgangsopgave som boghandler. Det var en KÆMPE dag for mig, jeg tror slet ikke han ved hvor meget!
  Den anden signering der betyder enormt meget for mig, er den første jeg fik af Don Rosa. Jeg har to styks, i to forskellige "Hall of Fame" bøger og han er min absolutte yndlingstegner. Desværre er han gået på pension pga dårligt syn, men jeg håber sådan at han kommer til Danmark igen en dag. :)

  SvarSlet
 4. Jeg elsker signeringer og benytter mig altid af muligheden på messer. Mine bøger er min stolthed og en signering gør samlingen meget mere personlig.
  Jeg er mest stolt af min signering fra Karin Slaughter, som jeg har stor respekt for.

  SvarSlet
 5. Der er bare noget specielt og hyggeligt over at få en bog signeret - selv om det også tit indeholder let svedige håndflader! Jeg bliver nemlig altid så nervøs, når jeg står overfor en kendt forfatter :D

  SvarSlet