tirsdag den 24. juni 2014

Indblik#8 Bachelorprojekt og fremtidsstudier

Denne sommer markerer afslutninger og nye begyndelser.  Næste semester færddiggør jeg nemlig min bachelor i Nordisk sprog og litteratur og påbegynder mit tilvalg i Engelsk. Jeg har heldigvis nogenlunde lagt mig fast på mit bachelorprojekt, hvor jeg vil skrive om Charles Bukowskis forfatterskab og adaptationen af dette i filmen "Barfly", en proces, som han senere skrev en roman om. Jeg har tidligere skrevet en opgave om adaptationsprocesserne fra litteratur til film, men det bliver spændende også at beskæftige sig med adaptation fra film til litteratur, fordi det ikke er ligeså typisk. For ikke at ende med at skrive 25 sider om ren adaptation vil jeg inddrage en teori om performativ biografisme, som jeg selv synes er virkelig spændende. Det har altid fascineret mig, specielt de seneste par år, når forfatteren bruger sig selv i sine værker, og det er Bukowski mester til med sit alterego Henry Chinasky. Jeg glæder mig til at gå i gang, og min læsning er allerede præget af genlæsninger af hans romaner, med fokus på den sjoveste af dem alle, Hollywood.


I dag er officielt min første feriedag. Jeg har fået ferie fra min deltidsarbejde frem til August, fordi jeg hele næste måned skal tilbringe mine dage fra 8-16 på VUC, hvor jeg skal opgradere mit engelsk B til engelsk A. Efter ferien skal jeg nemlig læse engelsk som tilvalgsfag. Jeg har været ude og købe bøger og er blevet lettere skræmt af den stak moppedrenge, som jeg skal læse mig igennem på et halvt år. Jeg glæder mig nu alligevel og jeg håber, at pensum indeholder en hel masse fantastiske værker. 

Hvad skal I efter ferien? 

12 kommentarer:

 1. Hvor lyder det spændende dit bachelorprojekt. Det glæder jeg mig til at høre mere om. Jeg har aldrig læst noget af Bukowski. Hvor vil du mene er et godt sted at starte i hans forfatterskab?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg glæder mig også til at komme igang med det.

   Uh det er et svært spørgsmål. Flere af hans romaner kan læses i forlængelse af hinanden, fordi de følger Bukowskis liv kronologisk ("Ham on Rye" handler om hans barndom, "Women" om hans forhold til kvinder og "Hollywood" om et mere stabilt liv, hvor han er blevet gift - disse tre kan oftest købes som ent triologi, selvom de ikke er skrevet som det). "Ham on Rye" er dog en af dem jeg synes mindre godt om, og selvom den kronologisk set ville være bedst at starte med, så vil jeg nok anbefale "Women" eller "Hollywood". På mange måder finder jeg "Hollywood" bedst, den er ekstrem humoristisk og velskrevet, og hvis man kender bare en lille smule til ham, så er der mange skjulte selvovervejelser. Desuden er der sket en god udvikling hos ham personligt, og selvom han stadigvæk tydeligvis er alkoholiker, er der noget stabilitet i hans liv, som alle hans andre værker mangler.
   Hvis du får læst noget af ham, vil jeg virkelig gerne høre din mening om det! Det er så sjældent jeg kan diskutere Bukowski med andre, desværre.

   Slet
  2. Tak for svaret. På Saxo fandt jeg bogen "Med det hele..." som jeg kan se er de tre selvbiografiske bøger du nævner og "ekstrabudene" som je gkunen se er hans debut. Og da saxo jo lige i øjeblikket har sommer udsalgs med 20%,rabat, ja så kunne jeg ikke lade være med at købe den. Så nu må vi se, glæder mig til at læse dem begge

   Slet
  3. Det var da så lidt. Jeg er virkelig glad for, at du har haft så meget lyst til at læse dem, at du har købt dem. Så håber jeg bare, at de lever op til alt det positive, jeg har sagt om dem. Du må e n d e l i g lade mig høre om din oplevelse, når du får tid til at læse dem! Jeg kender, som sagt, ikke så mange, der har læst Bukowski, så jeg holder af hver en lille diskussion om ham og hans litteratur.

   Slet
 2. Sikke en spændende samling bøger I har på pensum. Jeg skal selv læse engelsk - men det er på lærerseminariet, hvor jeg i forvejen har dansk som linjefag og så skal jeg have engelsk. Glæder mig! Vi skal starte med et modul om sprog og sprogbrug.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, hvor pudsigt. Så har vi jo de samme fag. Det lyder dejligt med moduler, der har fokus på et bestemt delemne. Det kan godt blive lidt uoverskueligt, at have fire fag på samme tid, der alle fokuserer på fire forskellige aspekter af engelsk. Men jeg tror nu nok det bliver fedt alligevel.

   Slet
 3. Jeg skal forhåbentlig starte på ny uddannelse, hvis alt går vel bliver det litteraturhistorie i Aarhus :)
  Held og lykke med engelsklæsningen - håber du også får tid til rent faktisk at holde lidt ferie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Wow, det bliver da fedt, hvis du skal til Aarhus og studere! Så kan det jo være vi kan drikke en kop kaffe og snakke lidt bøger sammen i kantinen engang i mellem. Jeg krydser alt hvad der kan krydses for din optagelse på litteraturhistorie!

   Og mange tak.

   Slet
 4. Jeg har selv lige skrevet bachelor om Asta Olivia Nordenhof, hvor Performativ biografisme også blev benyttet. Det er en virkelig god teori!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lækkert! Det er dejligt at høre, at du var glad for teorien. De fleste teorier kan man godt blive pænt træt af, hvis man skal arbejde med dem i lang tid, men jeg synes, at lige præcis performativ biografisme er vildt spændende, og jeg satser derfor på, at det ikke bliver kedeligt.

   Slet
 5. Med mit eget bachelorstudie i engelsk kan jeg kun sidde og klappe i mine små hænder - det er et tilvalg du ikke vil fortryde :D Jeg kan se, at du også har købt Adams' A Glossary of Literary Terms - den er blevet min bibel i samtlige litterære opgaver både gennem min bachelor og nu på kandidaten i litteraturvidenskab. Den er fantastisk! Endvidere er uddragene i antologierne virkelig velvalgte, efter min mening. Glæd dig! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det skønt at høre ! Jeg blev lidt skræmt af størrelsen på bøgerne, fordi jeg ofte synes, at antologier kan blive rimelig kedelige i længden. Så det er virkelig dejligt at høre, at du synes de er gode! Nu vil jeg frygte det lidt mindre end før ;-)

   Slet