tirsdag den 10. juni 2014

Indblik #7 Det første halve år i bøger

Nu er vi halvvejs i 2014 og derfor tænkte jeg, at det var på tide med en lille opdatering herfra.Det sidste halve år har været en blanding af glæde og sørgmodighed. Jeg har færdiggjort min undervisning i nordisk sprog og litteratur, og jeg er dermed også gået afslutningen på et fantastisk fællesskab og studiemiljø i møde. Forude venter et semester med bachelorskrivning, tilvalgsfag og selvfølgelig en masse nye bøger. Dette indlæg skal dog handle om det sidste halve års bøger. 

Ifølge Goodreads har jeg læst 40 bøger det sidste halve år, heriblandt er fem af dem bøger i min bogudfordring, som venner og familie nøje har udvalgt til mig. Det har indtil videre været en fantastisk udfordring, som jeg bestemt kunne overveje, at fortsætte med i det næste år. De fem bøger jeg har læst har været så forskellige, som man kan forestille sig, og de har åbnet op for diskussion og samtale med mine kære. Udover bøgerne i bogudfordringen har jeg også læst andre bøger. Herunder har jeg listet fire af de 40 bøger, som jeg holdt mest af at læse. 

Hans Kirk, Fiskerne
Hans Kirks roman Fiskerne læste jeg i forbindelse med mit studie. Det er en fantastisk roman, der skildrer livet for en gruppe indremissionske fiskere, der har forladt Vestkysten og er flyttet ind i landet nær Limfjorden. 

Amalie Skram, Forraadt
Forraadt er en roman af Amalie Skram, der sætter sædeligheden  og den dobbelte kønsmoral, der herskede under det moderne gennembrud, til diskussion på en spændende og nervepirrende måde. 

Denne ungdomsromans dybde gjorde et stort indtryk på mig. Dens sprog og underfundige hovedperson bragte fortidsminder frem og huskede mig på mine dage, som en forvirret teenager. Bag romanens naive og simple stil gemmer der sig en mørk hemmelighed, som læseren i fællesskab med hovedpersonen langsomt må erfare. 


Virginia Woolfs roman handler om Mrs. Dalloway og Septimus Warren, hvis skæbner sideløbende udvikles og vikler sig ind i hinanden. Romanen beskriver, hvor let det er at forsvinde fra virkeligheden, og ind i en uhyggelig fortid eller en drømmeverden af minder og håb. Sproget er raffineret og fuldstændig fantastisk. 


Hvilke bøger har I læst i den første halvdel af året? Hvilke holder I mest af, og er der nogle, der har været skuffelser? 

5 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har læst "The Black Dahlia" efter jeg havde læst din anmeldelse af den her på bloggen og jeg blev ikke skuffet, især ikke da den tog et vanvittigt tvist til sidst, hvor spændingen næsten fik bogen til at vende siderne selv!

   Slet
 2. Problemet ved at læse mange bøger er, at dit spørgsmål ikke er et, man bare lige sådan kan svare på :D Alle bøgerne flyver stadig rundt i mit hoved! Men sådan, grebet ud af det blå, har jeg i hvert fald nydt 'Amerikanske guder', 'Og bjergene gav genlyd' og 'Greven af monte cristo'! :)

  SvarSlet
 3. Jeg var også selv svært begejstret for Perks of... Og især også Og bjergene gav genlyd.
  Jeg blev slemt skuffet over Serena af Ron Rash. Kort inden i bogen overvejede jeg at stoppe, men jeg blev ved fordi jeg af en eller anden grund havde fået ind i hovedet at der ville komme et twist, og jeg er en sucker for twist.. Desværre var den bare meget forudsigelig og uden overraskelsesmomenter.
  Og er jo nok også blevet rimelig meget skuffet over Kaninbjerget...

  SvarSlet
 4. Sikke et skønt læseår, du har haft indtil videre. For mit vedkommende har særligt 'Stillidsen' af Donna Tartt, 'The Thirteenth Tale' af Diane Setterfield og 'Americanah' af Chimamanda Ngozi Adichie gjort indtryk.

  SvarSlet