fredag den 25. april 2014

Read-a-thon - En løbende opdatering (#1)

Klokken nærmer sig 6 og jeg er ved at være klar til de næste tolv timers læsning. Kaffen er brygget, frugten er skåret ud, køleskabet rummer lækre godter, og et sted gemmer der sig en pose slik, til når min hjerne trænger til et lille kickstart. 
Jeg vil løbende opdatere dette indlæg som dagen skrider frem, og yderligere på Instagram og måske endda Twitter, som jeg ellers ikke rigtig anvender til dagligt. 
Kl. 06.00 - Jeg begynder som planlagt med Mark Twains Huckleberry Finn. En fin lille sag som jeg har glædet mig meget til at begynde på. 

Kl. 11.11 - Efter et par hårde første timer, hvor øjnene havde svært ved at holde sig åbne, er Huckleberry Finn læst, og det med en lidt blandet smag i munden. På mange måder minder den mig om Don Quixote i opfindsomhed, genistreger og løgnehistorier, og ligesom med Don Quixote kan det godt gå hen og blive lidt for meget i længden. Nu vil jeg lukke lidt forårsstemning ind af vinduet og forberede mig på det næste værk. 

Kl. 13.13 - Jeg rykkede lidt rundt på min plan og har netop læst Erland Loes Stille dage i Mixing Part. Huckleberry Finn var en smule tung at komme igennem, så Loes lette, humoristiske stil var tiltrængt.  Nu er jeg dog frisk igen og vil fortsætte med Fitzgeralds The Beautiful and Damned, som jeg dog er i tvivl om hvorvidt jeg når at læse færdig med blot fire resterende timer tilbage. Jeg bliver mere og mere spændt efterhånden som klokken nærmer sig 14 og dermed det officielle startskud for read-a-thon'et: at følge med hos  alle Jer andre der deltager er ligeså stor en del af glæden. 
Kl. 16.22 - De første træthedstegn dukker op. En tømmermandsramt kæreste overtog sofaen, og jeg rykkede op i sengen, hvilket forårsagede tunge øjenlåg og en lettere svimmelhed. Varmen og dynerne fik min læsning ned på sløvhedstempo. Jeg har derfor taget mig en lille pause med en kop kaffe og lidt klargørning til i aften, hvor jeg skal nyde solnedgang og med store glas rødvin med de sødeste veninder. Nu vil jeg tage mig sammen og læse videre i The Beautiful and Damned den næsten halvanden time. 
Kl. 18.00 - Det er nu tolv timer og 651 sider siden jeg begyndte læsningen, hvilket betyder at det er tid til at jeg holder en markant pause med aftaler og familietamtam indtil i morgen formiddag, hvor jeg vil læse med de sidste par timer op til kl. 14. Min oplevelse indtil nu har været en succes. Det har været fantastisk at dedikere størstedelen af en dag til litteraturen, og mærke  den samme begejstring fra så mange mennesker. Jeg er lidt ærgerlig over, at jeg ikke nåede længere i The Beautiful and Damned, men i morgen er en ny dag! 

Og til alle Jer der deltager, må I have en rigtig dejlig, læselystig aften og nat.

8 kommentarer:

 1. Hvor ser det fint ud! :) Og hvor er det dejligt, du er så godt i gang. Jeg glæder mig til at følge dig! :) Mht. Huckleberry Finn, må jeg i øvrigt give dig ret. Jeg kan langt bedre lide Twains 'Tom Sawyer', end 'Huck Finn', desværre..

  Og hvad er den næste bog i rækken? Skønt lyder det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg erfarede også hurtigt, at jeg burde have læst Tom Sawyer først! Jeg kender meget lidt til Twains forfatterskab og vidste ikke, at hans værker var beslægtede med hinanden..

   Jeg har netop læst lidt Erland Loe, men fortsætter nu med The Beautiful and Damned.
   Ih, hvor jeg glæder mig til, at I andre også går i gang lige om lidt! :)

   Slet
  2. Ah! Jeg mener nu også, man sagtens kan læse dem seperat? Det gjorde jeg vist, da jeg var yngre, og dengang elskede jeg Huck Finn. Desværre er den bare ikke blevet bedre med alderen.

   Åh hvor er det dejligt. Hvor langt er du med Fitzgerald? Jeg er netop begyndt på den :)

   Slet
  3. Det kan man sagtens. Forståelsesmæssigt manglede der intet, men den lægger ud med at henvise til Tom Sawyer, og selvom man hurtigt finder ud af meget om hans karakter, tror jeg det ville have været mere givetrigt, hvis man havde lidt mere kendskab til ham. Han virker som en finurlig type!

   Jeg er i andet kapitel, i underafsnittet "Dissatisfaction". Det er først nu jeg er ved at blive fanget, desværre er jeg også begyndt at blive lidt træt, og jeg fortryder, at jeg ikke lagde ud med Fitzgerald. Hvad synes du om den, her i den spæde begyndelse? :)

   Slet
 2. Sejt du er blevet færdig med din første bog. Det lyder som om, du er kommet rigtig godt i gang :) Jeg glæder mig til at følge dig i løbet af dagen.

  SvarSlet
 3. Wow, hvor fedt, at du allerede har fået læst 2 bøger! Nu skal vi andre nok komme og læse med dig :)

  Glæder mig til at følge med herinde resten af dagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk! Det bliver skønt at følge dig også!

   Slet
 4. Hvor har du dog en skøn blog. Det er noget af det jeg elsker ved read-a-thon, at man pludselig opdager nye spændende blogs. :0) Håber du klør på med læsningen igen. :0)

  SvarSlet