tirsdag den 1. april 2014

Jubelglæde, fejring og konkurrence

I går var en dag fyldt med glæde. En blog som egentlig startede ud med at være mit eget lille sted for anmelderøvelser og sproglige udfoldelser, ramte pludselig 50 dejlige læsere på Bloglovin. Jeg synes det er helt overvældende, at der findes 50 mennesker, som alle er interessede i mine tanker og holdninger til litteratur, og det gør mig så glad. Derfor vil jeg gerne arrangere en lille konkurrence som min tak til Jer for jeres åbenhed overfor en ny blogger og for alle jeres positive og spændende kommentarer! Jeg kan vist godt indrømme, at denne hårde firkantede pakke indeholder en bog. Det er ikke bare en tilfældig bog, men en af mine absolutte yndlingsbøger, som jeg mener at alle skulle eje et eksemplar af. 

Hvis I vil deltage i konkurrencen, er alt I skal gøre at skrive en kommentar til dette indlæg, hvori I fortæller lidt om en af Jeres yndlingsbøger. Det vil jeg hvertfald glæde mig til at læse om.

Sidste frist er på fredag kl 12, hvor jeg vil kåre vinderen og sende pakken afsted. 

Endnu engang et stort tak til Jer alle!
11 kommentarer:

 1. Åh tillykke med læsertallet! Det er så velfortjent, og jeg synes bestemt din blog er et af de smukkeste nyere stjerneskud på den lille bogbloggerhimmel. Det er en fryd at læse med.

  Og fint med en konkurrence! Jeg nævner med lethed min yndlingsbog, "Persuasion" af Jane Austen. Det er uden tvivl den bog, jeg har læst, som jeg har haft allersværest ved at slippe. En smuk og hjerteskærende beretning, der kun bliver endnu smukkere, når man ved, det var Austens sidste færdiggjorte af slagsen.
  Det er en bog, der er fyldt med melankoli; Austen foretager et skift, der er meget interessant. Fra den muntre Elizabeth Bennet til den nedtrykte Anne Elliot, er der et kæmpe spring. "Persuasion" er desuden fyldt med efterårsscener, regnvejr og tårer, og en af de helt store tematikker er forfaldet - både i karakterernes ansigter og i deres omgivelser.
  Men det er også en bog fyldt med håb, og en kærlighedserklæring så kraftig, at jeg aldrig har læst noget lignende. Det er en bog, der fortæller om nye chancer og muligheden for forår midt i kulden.

  Jeg elsker den. Den gør mig lykkelig helt ind til mit inderste.

  SvarSlet
 2. Åh det er altid svært for mig at vælge min yndlingsbog. Jeg har mange bøger jeg virkelig, virkelig godt kan lide, og de kan alle sammen noget forskelligt, men jeg vil alligevel prøve at udvælge nogle af dem.
  Den ukendte "Bag Døren" af Pete Hautman er en bog jeg fandt på tilbud da jeg var ung (og fik min far til at betale - tak farmand!) og jeg blev vildt glad for dens historie om tidsrejse. Jeg læste den mange gange som ung, og har fået mange til at læse den også. Jeg genlæste den faktisk for nogle måneder siden for at have den i frisk erindring efter jeg havde fået min kæreste til at læse den, og nu som voksen kan jeg godt se at det slet ikke er et litterært mesterværk, faktisk måske lidt dårlig, men den har betydet meget for mig.
  Så er der også 2 nye bøger jeg lige har læst som virkelig har ramt dybt i mit hjerte. Khaled Housseinis "Og bjergene gav genlyd" er helt fantastisk, og jeg tudede simpelthen mens jeg læste den. Helt klart hans bedste bog i mine øjne. Og så også "Fordelene ved at være bænkevarmer" af Stephen Chbosky. Den har en forfærdelig dansk titel, men jeg blev simpelthen så fanget af den.

  Louisehede1989(a)gmail.com

  SvarSlet
 3. Jeg har altid haft en specielt forhold til "Liv og Alexander" af Tine Bryld. Det er en rigtig teenagehistorie der bare fangede mig fra første gang. Ellers er jeg helt vild med Kaninbjerget. Jeg bliver snart nød til at læse bogen igen. Jeg husker også tydeligt dengang den blev vist som tegnefilm på dr.

  anne-p@hotmail.dk

  SvarSlet
 4. Tillykke med det flotte tal :-)

  Det er jo svært, det der med yndlingsbøger - der er mange gode. Her på det seneste har jeg tænkt meget på Christian Kampmanns bøger om familien Gregersen. En bogserie jeg faldt over, da jeg lige var flyttet til Aarhus og var en tur på Hovedbiblioteket. Jeg blev helt opslugt af den nyefundende perle. Det er lige ud af landevejen litteratur - sproget er enkelt, men skal bestemt ikke underkendes, det er enkelt på den meget velskrevne måde. Historien er også lige mig - man følger en overklassefamilie og deres liv gennem flere år. De fire børn i familien er meget forskellige og deres liv tager helt forskellige retninger - og familiens mønster som familie er også en anelse bizart. Overfladen er vigtig og det at snakke rigtigt sammen, er ikke noget der praktiseres.

  Det er skøn læsning!

  benteskou (a) gmail.com

  SvarSlet
 5. Fortælle om én af mine yndlingsbøger er jo virkelig svært, for så skal jeg jo vælge én, og det er ikke sådan ligetil. Men hvis jeg absolut skal vælge én at fortælle om, så må det blive "Snemanden" af Jo Nesbø. Den bog har en helt speciel plads i mit hjerte - det var nemlig den, der gjorde mig forelsket i krimigenren, og det er jeg for altid lykkelig over. Derudover er den bare virkelig spændende, og så elsker jeg virkelig at læse om Harry Hole.

  funny94girl@hotmail.com

  SvarSlet
 6. Min yndlingsbog skifter ofte, lige nu, tror jeg det er Blomsternes hemmelige sprog. Coveret var flot, men jeg vidste ikke noget om den, og det lignede den slags bog, som man ville bliv elidt skuffet over. Det blev jeg ikke, tværtimod. Den er alt det, man kan forvente af en bog - og mere til. Jeg elsker den bog!

  ireneejensen @ hotmail.com

  SvarSlet
 7. Tillykke med det flotte tal så tidligt i 'karrieren' ;) Nyder at følge med herinde :)

  Jamen så går jeg lige i standard Gitte-mode og nævner 'Den lange vandring' af Stephen King. Yndlingsbøger er svære at definere og have med at gøre, men den her ligge helt sikkert i toppen. Det er isnende læsning, Hunger games før hunger games - virkelig en god, god bog!

  SvarSlet
  Svar
  1. og hov, min mail: gittewinneche@hotmail.com

   Slet
 8. Kan jo ikke komme udenom at Harry Potter serien jo ligger meget meget højt på listen!! :)
  Skulle jeg vælge en anden ville jeg sige Jane Austens "Pride and Prejudice", som jeg på det tidspunkt havde hørt alle sige var så god men det lød lidt som en cliché - alligevel gik der flere uger før jeg læste en anden bog for jeg blev ved med at slå op på mine ynglingsider og læse de samme linjer igen igen igen! <3

  Stort tillykke med det flotte tal :) Jeg er glad for at følge dig.

  kristinewilcken@gmail.com

  SvarSlet
 9. Tillykke med de '50' :)

  Yndlingsbøger skal siges i flertal, der er så mange. Nogle af dem er Ken Folletts historiske romaner, Palmas 'Tidskortet', Endes 'Den uendelige historie', Jensens 'Vi, de druknede' og Irvings 'Æblemostreglementet', bare for at nævne en håndfuld. Men der er så mange gode at ta' af :)

  SvarSlet
 10. Tillykke! Jeg er selv en af de lidt nyere læsere, men jeg nyder virkelig din blog. Uh en enkelt ynglingsbog er nok svær at komme frem til. Harry Potter-serien vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Og alt af Nicholas Sparks får tårerene til at løbe ned af mine kinder. Min nyeste ynglingsbog må være "The fault in our stars", smuk og anderledes end andet jeg har læst.

  katrine.pedersen.1992@gmail.com

  SvarSlet