tirsdag den 15. april 2014

Newin #4


Forleden fandt jeg et gavekort til bog&ide, som jeg havde glemt alt om. Hurra! Resultatet blev disse tre bøger; Victor Hugos De Elendige, Jane Austens Pride and Prejudice og George Eliots Middlemarch. Alle tre er værker, som jeg efterhånden flere gange er blevet anbefalet. De Elendige har jeg haft en brændende lyst til at læse, lige siden jeg så filmen i biografen, Pride and Prejudice er et af værkerne i min bogudfordring, og jeg er spændt på at læse mit første værk af Austen. Middlemarch har jeg stort set intet kendskab til, men positive udmeldinger og anbefalinger, blandt andet fra Rikke, har efterhånden overbevist mig om, at det er uundværligt værk. 

Derudover fandt jeg, da jeg var på besøg hos mine forældre, to bøger jeg har købt, men glemt alt om sidenhen. Erland Loes Stille dage i Mixing Part og Franz Kafkas Processen. Tænk engang, at man kan glemme bøger på den måde.. Jeg har hvertfald rigeligt med litteratur at give mig i kast med, så snart jeg er færdig med at læse til min forestående eksamen i litteraturhistorie. I den henseende vil jeg gerne takke Jer for Jeres bud på mulige værker at skrive om. Det har været en stor hjælp, og jeg har endda besluttet mig for at skrive om et af de værker der blev anbefalet. Stine anbefalede mig Amalie Skrams Forraadt, som passer perfekt til mit emne og som min underviser allerede har godkendt. Det var spændende læsning, og jeg er nu igang med at udvide mit kendskab til hendes forfatterskab, og læser derfor hendes debutroman Constance Ring, som indtil videre minder meget om Forraadt i dens tematikker. 

Hvad læser I for tiden? 

3 kommentarer:

 1. Tillykke med dine køb, det ser godt ud, og så dejligt med nye bøger.
  Jeg har taget bind 1 af Bo Lidegaards bog om Jens Otto Krag med på påskeferie, en spændende mand, som jeg glæder mig til at læse og lære bedre at kende.
  Held og lykke med opgaveskrivningen, får helt lyst til at genlæse Amalie Skram.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid skønt med nye bøger!
   Det lyder spændende! Jeg læser sjældent den slags litteratur, desværre. Hvis den er værd at læse, må du endelig sige til.

   Mange tak!

   Slet
 2. Åh, tre vidunderbøger; jeg elsker dem alle! Og jeg er SÅ lykkelig over, at du vil læse 'Middlemarch'. Det er en klassiker, der ikke får halvdelen af den opmærksomhed, den fortjener!

  SvarSlet