tirsdag den 25. marts 2014

Indblik #4 (Hjælp)

Jeg har brug for Jeres hjælp, kære læsere - hvis jeg altså må være så fræk, at trække på Jeres viden om litteratur og kærlighed. 

I faget "Litteraturhistorisk emne" skal vi på mit studie skrive en selvvalgt opgave om et værk i nordisk litteraturhistorie, hvor ægteskabet er i fokus. Det behøver ikke nødvendigvis, at være om et traditionelt og harmonisk ægteskab; det kan sagtens være om mere komplicerede forhold, hvor der bliver stillet spørgsmål til køn, ligestilling, kærlighed, sex mm. 

Har I nogle gode bud? Jeg kvitterer med mentale kram og luftkys. 

12 kommentarer:

 1. Uh uh uh uh - Amalie Skrams "Foraadt" er fantastisk!! Og det lyder til at den berører de emner du efterlyser. Masser af ægteskabs- og kønsproblematikker, opdragelsesforkvakleri og undertrykt seksualitet. Oveni det er den fuldstændig genialt skrevet og har et forfriskende uforudsigeligt plottwist. En klar anbefaling herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har googlet lidt på det, og det lyder virkelig spændende og meget relevant i forhold til mit emne. Jeg vil bestemt have den in mente, når jeg tager min endelige beslutning. Tusind tak for anbefalingen!

   Slet
 2. Jeg var ret vild med "Et Dukkehjem" af Ibsen, selvom det er mange år siden jeg har læst den. Det er jo et skuespil, så jeg ved ikke om det kan bruges, men det er virkelig et meget interessant og for sin tid banebrydende blik ind i kvindens rolle i ægteskabet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. "Et Dukkehjem" var også min første indskydelse. Der er så meget at analysere og kritisere i det stykke. Elsker det.

   Slet
  2. Jeg har, trods mit semester med faget "Skandinaviske studier", aldrig fået læst "Et Dukkehjem", men når I ligefrem anbefaler den på stribe, må jeg da vist hellere undersøge, hvad det er jeg er gået glip af.

   Jeg bukker og takker for Jeres anbefaling!

   Slet
 3. Jeg er også på "Et Dukkehjem", som var min første tanke! Jeg vil også nævne "Ved Vejen" af Herman Bang :) Og sikke et spændende emne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Super. Tusind tak, Mette. Jeg har, som jeg også har skrevet i kommentaren ovenfor, aldrig læst "Et Dukkehjem", men den har altid stået på listen over værker jeg skal læse, så måske jeg burde læse den - uanset om jeg skriver opgaven om den eller ej.

   "Ved Vejen" var en fantastisk læseoplevelse! Den er så smuk og sørgmodig. Jeg har længe overvejet, om det skulle være den, men eftersom vi har haft om den i undervisningen, har den stået lidt i baggrunden til fordel for andre værker - det kunne jo være lækkert at krydre sin opgave med lidt originalitet og overskud.

   Igen, tusind tak for anbefalingerne!

   Slet
 4. Litteraturhistoriske Emne - mon du så læser samme studie, som jeg har læst / snart er færdig med? Litteratur i Aarhus?

  Jeg vil anbefale dig at se nærmere på Dorrit Willumsen og et hendes værker. I hendes bøger, bliver ægteskabet tit skildret som et 'mere eller mindre' problematisk og undertrykkende element i kvindernes liv - og selvstændige udvikling. Tror, der kunne findes en spændende problemstilling dér.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, det kunne godt være. Jeg læser Nordisk sprog og litteratur i Aarhus - er det det du mener, med "Litteratur"? I sp fald ville det ikke være underligt, hvis vi har gået forbi hinanden på gangene i Nobelparken?

   Det ser virkelig interessant ud med Dorrit Willumsen. Jeg kan læse mig frem til, at hun har skrevet mere eller mindre selvbiografiske værker om forelskelse og ægteskab. Det kunne gøre en opgave endnu mere uddybende, fordi man så ville kunne trække på viden både fra værket selv og fra konteksten omkring det. Super spændende. Mange tak for anbefalingen!

   Slet
 5. Hvad med Henrik Ibens "Et Dukkehjem"? Det er godt nok et drama, men det er en virkelig god historie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Efter I er flere der har anbefalet den, overvejer jeg stærkt at vælge den! Jeg skal selvfølgelig lige høre min underviser om det først, men jeg tror bestemt det kunne være spændende at arbejde med den! Mange tak for anbefalingen!

   Slet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet