tirsdag den 18. marts 2014

Indblik #3

I øjeblikket kæmper jeg for at holde antallet af bøger jeg læser på samme tid nede. Jeg kommer alt for ofte til at begynde på en bog, uden at have læst de andre bøger jeg er igang med færdige. I starten af måneden fortalte goodreads mig, at jeg var ved at læse hele ni bøger på én gang, og jeg besluttede mig for, at det simpelthen var for mange. I dag er jeg nede på fire på trods af, at jeg alligevel ikke helt kunne dy mig og pressede et par nye bøger ind undervejs. 

Melvilles Moby Dick og Rushdies De sataniske vers er begge bøger, som jeg startede med at læse for lang tid siden. Af forskellige årsager kom jeg bare ikke videre, og de er efterhånden blevet helt støvede på hylden.  Nu har jeg fundet dem frem igen og lagt dem på mit natbord - så er aftenlæsningen reserveret den næste tid. Sproget - hverdagens mirakel af Hans Arndt er en fagbog i univers-serien, som udgives ved Aarhus Universitetsforlag. På mit første og andet semester har jeg læst flere spændende tekster af Hans Arndt og jeg har derfor glædet mig til at læse netop denne bog, som på mange måder beskriver det, som jeg allerede har lært på studiet, men på en indtil videre meget pædagogisk og knapt så indforstået måde. Til sidst er der Tolkiens Kongen vender tilbage. I starten af året læste jeg de to første bind i serien og påbegyndte det tredje, men mistede lidt lysten. Forhåbentligt genfinder jeg den snart igen.Læser I også mange bøger på én gang eller holder I Jer til en enkelt? 


6 kommentarer:

 1. Jeg har gjort. Læst mange bøger på én gang. Men nu, gør jeg umage for at holde mig til én bog af gangen. Hvis jeg havner i en kedelig bog, der ikke fanger mig, kan jeg dog godt finde på at lægge den på hylden og begynde på en ny.

  De Sataniske Vers har jeg også kæmpet med at komme igennem. Men den er det hele værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, at jeg ligesom dig vil forsøge at holde mig nede på en enkelt eller to bøger af gangen fremover. Det bliver simpelthen bare for forvirrende og næsten lidt stressende ellers.

   Jeg er lidt glad for, at du siger at du også skulle kæmpe dig igennem De Sataniske Vers. Den fanger mig meget, men jeg bliver gang på gang forvirret over navne, tider og steder, hvilket gør læsningen lidt besværlig.

   Slet
 2. Jeg læser oftest én af gangen, men højst to :) Jeg synes godt nok 'De sataniske vers' var svær at komme igennem, jeg kom dog igennem, og endte egentlig med meget godt at kunne lide den. Om jeg forstod det hele, det tvivler jeg på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget imponeret over, at det er muligt. Har du aldrig svært ved det? Jeg kan ikke holde mig fra at begynde på nye bøger. Og med studiebøgerne oveni, er det næsten umuligt for mig ikke at være igang med mindst to.

   Det er jeg glad for at høre! Jeg synes også den er en smule hård. Jeg taber hele tiden tråden, og jeg føler, at der er en hel masse som går mig forbi. Jeg håber jeg, ligesom dig, ender med at synes om den alligevel. Ofte bliver den slags bøger bedre og bedre, efter man har lagt til afstand til den.

   Slet
  2. Tror jeg er sådan en person, som bliver lidt forvirret hvis jeg har gang i mange bøger på en gang :)

   Ja, altså det der med ting der går forbi én; den følelse havde jeg konstant under læsningen af bogen. Men som du skriver, så voksede den på mig efter endt læsning. Fik faktisk lyst til at læse den igen, da man måske ville fange flere detaljer ved gennemlæsning nummer to, nu hvor man har det store billede. Meeeen, der kommer nok til at gå lidt tid før det sker :)

   Slet
  3. Dét forstår jeg godt. Lige i øjeblikket, hvor jeg læser fagbøger som selvfølgelig interesserer mig, men som ikke helt er på niveau med min fritidslæsning, finder jeg mig selv konstant i forvirring, ikke kun i forhold til læsestrategi, men også i forhold til læsestemningen; kan jeg tage denne bog med i seng og putte under dynen med den, eller skal jeg sidde klar med highlighter? Sådan har jeg det hvertfald når jeg læser i "Sproget - hverdagens mirakel".

   Skønt! Det letter lidt, når man ved, at "De Sataniske Vers" højest sandsynligt efterlader et stort indtryk bagefter. For nu, må jeg bare sætte lidt tid af til den, så jeg virkelig kan dykke ned i universet og blive opslugt.

   Slet