fredag den 28. marts 2014

Smukke bøger #2

Da jeg for en del år siden var i New York, købte jeg en tankevækkende bog med hjem, som jeg har holdt meget af lige siden. PostSecret: Extraordinary Confessions From Ordinary LivesPostSecret er skabt af Frank Warren og er en hjemmeside der publicerer hemmeligheder tilsendt af anonyme mennesker fra hele verdenen. Farverige og dekorative postkort med alverdens former for hemmeligheder, fra de små og fjollede til de alvorlige og triste, bliver delt på hjemmesiden. Bogen her er et udvalg af hemmelighederne og rummer også alt fra uskyldige, naive iagttagelser til dystre og skumle sandheder. Nogle af dem rammer hårdere end andre. Selv blev jeg meget påvirket af den ovenstående. Der er også utrolig mange der handler om ydre værdier og skønhed. At så mange mennesker er utilfredse med sig selv og finder så meget betydning i udseende, kan være trist at læse om. 
På den anden side, er der også mange lykkebringende hemmeligheder og varme kommentarer til enkelte hemmeligheder fra redaktionens side. 

Overordnet set er bogen en virkelig spændende rejse ud i verdensbefolkningens tanker og dybeste hemmeligheder. Derudover er det også bare en smuk bog med rigt udsmykkede og tankevækkende billeder. Jeg bliver aldrig træt af at bladre igennem den.

5 kommentarer:

 1. Åh, jeg har set SÅ meget på denne bog! Den virker bare så fin og rørende, og jeg drømmer helt sikkert om en dag at kunne stille den på hylden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstår jeg godt. Den er meget anbefalelsesværdig og helt bestemt et af mine bedre køb. Jeg kan se på Wikipedia, at Warren og company faktisk har udgivet flere bøger end denne, så jeg overvejer, om man mon skal forsøge at anskaffe sig endnu en.

   Slet
 2. oj, den bog er så pæn! Der findes (indholdsmæssigt) en dansk pendant, der hedder 'Danskernes hemmeligheder', men den er slet, slet ikke nær så æstetisk veludført som den her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah, det vidste jeg ikke! Jeg tror da jeg vil undersøge hvor man kan få fingrene i den. Det kunne være lidt sjovt at få indsigt i nogle danske hemmeligheder, der umiddelbart måske ville ramme én personligt i lidt højere grad.

   Slet
 3. Åh, jeg har også en Postsecret bog, men den ligner slet ikke din på forsiden! Konceptet er dog det samme, og jeg elsker at bladre igennem den.

  SvarSlet