fredag den 8. november 2013

Newin #1 Genbrugsfund

I dag skulle jeg mødes med en ven til kaffe. Eftersom han var forsinket, gav det mig mulighed for at smutte ind forbi Vangsgaards antikvariske bogudsalg på Clemens Torv i Aarhus. De kører et fantastisk koncept, hvor en hel masse bøger samles og sælges til samme pris. Efterhånden som tiden går, sætter de prisen ned på bøgerne, indtil alle koster blot 5 kr. Det kan være nervepirrende, de bøger man går og venter på bliver virkelig billige kan jo blive snuppet lige for næsen af én. Jeg er ikke den største gambler, så på trods af at prisen i øjeblikket er 60 kr pr. bog, slog jeg alligevel til. Jeg høstede to bøger til samlingen, Knud Romers Den som blinker er bange for døden og James Ellroys The Black Dahlia.
Jeg har flere gange i forbindelse med mit studie stødt på Knud Romer og til Aarhus Litteraturfestival, Vild Med Ord, overværede jeg også en samtale med ham, der blandt andet omhandlede Den som blinker er bange for døden. Han virker som en fascinerende personlighed og et snakkesaligt og historiefortællende væsen, så jeg besluttede mig for, at begive mig ind i hans forfatterskab. Jeg er spændt på at se, om det er så fantastisk som jeg forestiller mig.
The Black Dahlia er en helt anden boldgade. En klassiker om virkelighedens aldrig opklarede mord på den prostituerede pige Elisabeth Short i 1947. Det kan kun blive spændende!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar